ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ОТГ! ДОРОГІ ЗЕМЛЯКИ!

  • 986

21  листопада знакове свято новітньої історії України – День Гідності та Свободи. Воно відзначається на честь початку двох революцій: Помаранчевої (2004 року), яка стала Святом Свободи, та Революції Гідності (2013 року), яка виявилася  надзвичайно драматичним і трансформаційним рухом для України.

Побиття студентів. Палаючі шини. «Коктейлі Молотова». «Небесна сотня»… Тисячі поранених і сотню людей було вбито снайперами та бійцями спецпідрозділів міліції. Пролита кров стала вироком для злочинної диктатури. «Небесна Сотня» своїм життям викупила свободу для мільйонів українців і дала шанс збудувати нову демократичну правову державу.

Майдан став історичною подією, яка вплинула на політику в глобальному масштабі. Він твердо спрямував Україну на шлях до Європи, спричинив війну із сусідкою-агресором Росією, призвів до відновлення холодної війни між РФ і Заходом. Однак нам варто пам’ятати: обраний українським народом шлях хоч важкий, проте незворотний. Він триває донині.

З нагоди Дня Гідності та Свободи я низько вклоняюсь усім, хто боронив і нині захищає українську землю від ворога, хто примножує багатства і славу держави, хто віддає Україні і, зокрема, нашій громаді свою працю та розум!

Бажаю всім міцного здоров’я, сил та невичерпної енергії для досягнення найзаповітнішого – миру,  незалежності та процвітання України!

Хай нас єднає готовність працювати над тим, щоб у нашому спільному домі панували мир, закон і благополуччя, невіддільні від почуттів національної свободи та гідності! Слава Україні! Героям слава!

Лохвицький міський голова Віктор Радько Фото без опису