3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

  • 494

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ОТГ!

Щороку 3 грудня українське суспільство разом зі світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю, проголошений  Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

Цей день не є святом, він покликаний привернути увагу до проблем, захисту людей, які мають певні фізичні особливості, акцентувати увагу суспільства на тому, що всі ми маємо рівні права перед Законом і всі ми рівні перед Богом.

Люди з обмеженими фізичними можливостями, яким долею судилося щодня випробовувати глибину своєї сили волі та віри в себе, живуть поряд з нами. Це ті, хто з певних причин не може повноцінно себе забезпечувати, доглядати за собою. Вони вимушені пристосовуватися до життя.  Водночас  люди з обмеженими можливостями, як і всі ми, хочуть почувати себе частиною суспільства.

Переймаючись буденними питаннями, ми  маємо замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я, пам 'ятати про те, що вони потребують нашої уваги і підтримки.

Користуючись нагодою,  хочу подякувати всім, хто опікується інвалідами, адже надання їм щоденної допомоги  – це вияв милосердя, людяності та любові до ближнього, вартий глибокої поваги.  

Від щирого серця бажаю людям з особливими потребами міцного здоров’я,  добра, благополуччя, рівних можливостей, віри у завтрашній день, миру та наснаги до життя. Хай всі негаразди обходять ваші родини, а життєвий шлях буде благословенним!

Лохвицький міський голова Віктор Радько Фото без опису