7 грудня – День місцевого самоврядування

  • 649

Шановні депутати Лохвицької міської ради, члени виконавчого комітету, працівники міської ради, ветерани місцевого самоврядування та громадські активісти!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Дня місцевого самоврядування! Цей день об’єднує людей, на яких покладена почесна  і вкрай важлива місія – представляти інтереси громадян, забезпечувати їх конституційний обов’язок на участь у здійсненні державної влади через свій представницький орган. Це свято тих, хто працює в органах місцевої влади, депутатів  різних рівнів та  всіх громадян, виборців, які не лише вболівають про долю, а й  дбають про розвиток громади.

Завдяки реформі децентралізації в Україні, що передбачає передачу більших повноважень і ресурсів на рівень громад і має визначальний вплив на політичну, адміністративну, фінансову сфери, важливим етапом у розвитку місцевого самоврядування стало утворення об’єднаних територіальних громад, які  отримали чимало важелів у здійсненні самоврядування, заробляння та акумулювання коштів, інвестицій у місцевий  розвиток.

На новий рівень самоврядності вийшла і Лохвицька ОТГ,  яка віднедавна має  у своєму складі 14 сільських  громад. Завдяки нашим спільним зусиллям нам вдалося згуртуватися в міцну, перспективну громаду, основні напрямки розбудови якої наразі розробляються. Сьогодні Лохвицька міська рада плідно працює над вирішенням важливих питань у економічній, соціальній, житлово-комунальній, освітній та культурній  сферах. Перед нами багато питань, розв’язання яких дасть можливість нашій новооб’єднаній громаді впевнено дивитися у майбутнє.

За три  попередні роки Лохвицькій міській раді, до складу якої входили населені пункти Васильківського старостату, вдалося втілити в життя не тільки безліч щоденних справ по благоустрою міста і сіл, а й реалізувати  масштабні проєкти з будівництва нових доріг, систем водопостачання,  водовідведення, реконструкції мереж електропостачання, запровадження  раціонального формату поводження з твердими побутовими відходами,   розбудови спортивної інфраструктури, осучаснення освітніх закладів громади. На такі позитивні зміни очікують і жителі приєднаних сільських громад.

І саме від депутатського корпусу Лохвицької міської ради  ХІІІ скликання, членів та працівників виконавчого комітету,  небайдужих мешканців громади залежить,  щоб ці результативні  зміни почали впроваджуватися найближчим часом.

Із нагоди свята я щиро дякую всім, хто має причетність до місцевого самоврядування, адже ми з вами трудилися і трудимося задля добробуту людей. І хай високий професіоналізм та компетентність, самовіддана праця та активна громадянська позиція кожного з вас добром і миром, розумінням і підтримкою приходять в кожну оселю, сприяючи  розквіту нашої громади!  

                  З повагою, Лохвицький міський голова ВІКТОР РАДЬКОФото без опису