14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

  • 1079

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ОТГ! ДОРОГІ ЗЕМЛЯКИ!

Сьогодні в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.  Ця дата обрана невипадково – в 1986 році 14-го грудня Державний комітет прийняв в експлуатацію комплекс захисних споруд, так званий саркофаг на Чорнобильській АЕС.

Це пам’ятний день, коли згадують тих, хто віддав свої життя заради порятунку мільйонів інших громадян. Це день глибокої вдячності героям-ліквідаторам, які,  ризикуючи здоров’ям, виявили героїзм, самовідданість та мужність в екстремальних обставинах при подоланні наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття – аварії на четвертому енергоблоці ЧАЕС.

Ми низько вклоняємось усім ліквідаторам, які  нині проживають на території Лохвицької об’єднаної територіальної громади,  на чию долю випали тяжкі випробування працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха, аби заступити від біди не тільки своїх рідних і близьких людей, а Україну і весь світ.

Від  імені  жителів нашої громади та від себе особисто щиро бажаю вам, шановні ліквідатори,  і вашим рідним міцного здоров’я, бадьорості духу, сімейного затишку, добра і злагоди.

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи! А передана з покоління в покоління пам’ять про ті трагічні події, вчить нас цінувати спокій на нашій землі.

З повагою, Лохвицький міський голова ВІКТОР РАДЬКОФото без опису