У Лохвицькій ОТГ вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

  • 1145

Із метою гідного  відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму ліквідаторів найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття – аварії на Чорнобильській  атомній електростанції – та на підтримку ініціативи громадських організацій і Міністерства праці  та соціальної політики 14 грудня в Україні встановлено Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Це день пам’яті і скорботи про тих, хто ціною власного життя спинив шал ядерної катастрофи, хто ціною свого здоров’я боровся з невидимим, а від того ще небезпечнішим ворогом – радіацією в 30-кілометровій зоні відчуження.  

Працювали у небезпечній зоні позмінно: хто набирав максимально допустиму дозу радіації  – виїжджали,  на їхнє місце прибували  інші. Тільки з травня 1986 року і до початку 1987 року в приборканні атомного лиха взяли участь майже 240 000 чоловік!

Серед активної кількості ліквідаторів були і мешканці, які нині проживають на території Лохвицької ОТГ. Стійко пройшовши чорнобильське пекло,  вони сьогодні живуть і трудяться поряд з нами на благо громади.        

Аби  віддати шану учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, біля пам’ятного знака «Героям Чорнобиля», що у парку Перемоги м. Лохвиця, сьогодні зібралися представники органів виконавчої влади, Лохвицької міської об’єднаної територіальної громади, громадськості.  

Хвилиною мовчання присутні  вшанували  світлу пам'ять героїв-ліквідаторів, яких сьогодні вже немає серед нас, які захистили собою не тільки Україну, а й усе людство…

На знак шани до мужності і звитяги ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС до пам’ятного знака «Героям Чорнобиля»  від учасників зібрання лягли живі квіти.Фото без опису