У Лохвицькій гімназії №1 запрацювало шкільне радіо!

  • 750

У рамках реалізації проєкту «Шкільне радіо «Jymnasia hit», м. Лохвиця, Лохвицький район», який у 2019 році  здобув перемогу у конкурсі проєктів «Шкільний громадський бюджет Полтавської області», у триповерховій будівлі Лохвицької гімназії №1 встановлене обладнання та розпочато радіомовний ефір.

Втілення  цієї цікавої і корисної для школярів ідеї відбулося у співфінансуванні (50Х50%) коштів обласного та міського бюджетів.

Враховуючи те, що Лохвицька гімназія – найбільший за чисельністю освітній заклад громади, у якому навчаються 747 учнів та працюють 75 педагогів,  функціонування шкільного радіовузла слугуватиме підвищенню рівня зв’язку, адже радіо – найоперативніша і багатогранна форма передачі інформації про події та факти з життя школи, міста та громади. І якщо для вчителів його використання матиме практичний відтінок, зокрема для різного роду оголошень,  то гімназисти,  найактивніші серед яких уже «приміряють» на себе роль радіоведучих, отримали поштовх для розвитку креативного мислення, комунікабельності, загальної ерудиції та мовної культури. А  учнівське самоврядування – у гімназії діє парламентсько-президентська республіка – завдяки налагодженій  роботі радіомовлення планує вийти на якісно новий рівень інформаційної комунікації.

Про те, як в учнівському середовищі сприйняли появу шкільного радіо, розповів президент гімназії Руслан Грязюк:

  • Всі дуже раді! В парламенті, коли ми зустрічаємося, всі схвально відгукуються про цю ідею. Адже тепер у кожному класі на перервах може звучати музика або важливі повідомлення. Це особливо актуально під час карантину. Шкільне радіо – це дуже мобільно і зручно!  

Надзвичайну дитячу зацікавленість підтверджує і педагог-організатор гімназії Лариса Василівна Козирка, яка появу шкільного радіо вважає відродженням традицій навчального закладу, адже як його випускниця вона добре пам’ятає часи своєї юності, коли радіо в школі існувало і в його музичному супроводі відбувалися всілякі заходи, проводилися лінійки і зарядки.

  • Монтування радіовузла в приміщенні гімназії було розпочато з того, що по всіх класах розташовували колонки – акустичні системи. Діти відразу ж   відреагували запитаннями: а коли воно запрацює, що буде транслювати? Звісно ж, на першому етапі я куруватиму його роботу, та основною метою є робота з дітьми, які стануть радіоведучими нашого «Jymnasia hit». Є багато цікавих задумок, хочеться і інформаційні хвилинки робити, і вітальні програми – розгорнутися є де!  

Із вдячністю і теплотою згадують у гімназії  минулорічну випускницю Дар’ю Дяченко – саме вона за активної підтримки ідеї шкільного радіо президентом гімназії Русланом Грязюком стала автором проєкту, який наразі став реальністю для  сьогоднішніх гімназистів. І хоча зараз  дівчина залишила стіни рідної гімназії, свою нагороду вона отримала, певно, з рук самої фортуни.  3 березня 2020 року у виставковій залі Полтавського МБК пройшов «партипаційний» захід у форматі брейн-рингу, присвячений тематиці громадського бюджетування. Серед  учасників – авторів конкурсних проєктів-переможців  «Шкільного громадського бюджету Полтавської області» розігрувався  приз – IPhone, який і виграла  учениця Лохвицької гімназії №1 Дар’я Дяченко! 

Важливість втіленого проєкту підтверджує і заступник директора з виховної роботи Людмила Григорівна Боярська:

Шкільне радіо – дуже потрібна річ! Зараз коли під час пандемії ми не можемо збирати дітей до гурту, прекрасно мати таку нову комунікативну можливість. Тому ми дуже задоволені і щиро вдячні Лохвицькій міській раді за співфінансування проєкту. Діти мріяли, аби у гімназії працювало шкільне радіо, і приємно, що дорослі їхню мрію здійснили!Фото без опису