Дню Соборності України присвячується

  • 624

«ТАМ ДЕ ЄДНІСТЬ, ТАМ І СИЛА!»

Як велике державне свято – День Соборності України – увійшов до  календаря знаменних дат українського народу день 22 січня 1919 року. Проголошена на майдані перед Київською Софією ідея соборності ознаменувала відродження української державності та національної гідності. Ця подія стала важливою історичною віхою в боротьбі українського народу за свободу та залишиться в пам’яті сьогоднішнього і прийдешнього поколінь.

Сьогодні з нагоди Дня Соборності України біля погруддя Т.Г. Шевченка в м. Лохвиця відбувся урочистий мітинг.

  • Соборність України означає духовну згуртованість усіх громадян, незалежно від їх національності та регіону проживання, а національна єдність – життєво необхідна цінність та обов’язкова передумова ефективного спротиву зовнішній агресії. Недаремно у молитві за Україну ми звертаємося до Господа: «Боже, нам єдність подай!». Бо як каже народ: «Там де єдність, там і сила!», – відзначила ведуча урочистого зібрання.

Вона звернулася до присутніх із закликом плекати все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар її незалежності, соборності та державності.  

В пам'ять про героїв, які в усі часи відстоювали соборну Україну, в пам'ять про тих, хто поклав життя, боронячи її, до погруддя Великого Кобзаря присутні поклали живі квіти від імені всіх мешканців Лохвицької територіальної громади. Фото без опису