У ЛОХВИЦЬКІЙ ТГ РЕАЛІЗОВАНО ТРИ ПРОЄКТИ ШКІЛЬНОГО ГРОМАДСЬКОГО БЮДЖЕТУ

  • 684

Все більшої популярності на теренах Лохвицької територіальної громади набуває конкурс проєктів «Шкільний громадський бюджет Полтавської області». Завдяки участі в ньому учні отримують реальну можливість втілювати креативні та інноваційні ідеї для вдосконалення свого освітнього простору.

Втілення кращих учнівських задумів відбувається у співфінансуванні коштів  обласного та міського бюджетів у розмірі 50х50%. Шляхом голосування школярі громади обирають на що ці кошти витратити в межах свого навчального закладу. Це дозволяє учням реалізовувати дійсно цікаві, необхідні та корисні для їхніх шкіл проєкти.

Ініціативи лохвицьких  школярів 2019 року, як і передбачено умовами конкурсу, втілено в життя у 2020-му. Завдяки цьому у Лохвицькій гімназії №1 запрацювало шкільне радіо, у ЗОШ №2 з’явився клас під відкритим небом, а в ЗОШ №3 – перетворення зазнало шкільне подвір’я.

У рамках реалізації проєкту «Шкільне радіо «Jymnasia hit», м. Лохвиця» у триповерховій будівлі гімназії №1 встановлене радіообладнання.  Зокрема, настінні акустичні системи, які охоплюють всі класи, блок мовного сповіщення, підсилювач-мікшер, мікрофон на гнучкому тримачі, шафи та стіл під апаратуру. Саме приміщення радіовузла відремонтовано – тут поклеєно шпалери,  пофарбовано підлогу, батареї, двері, замінено розетки та  плафони для освітлення кімнати, встановлено жалюзі на два вікна. 

Для такого  значного за кількістю учнів (761) та вчителів (74) навчального закладу як гімназія №1 саме радіо стало оперативною формою передачі інформації про події та факти з життя школи, міста та громади. А учні, які мріяли, аби в їхньому навчальному закладі запрацювало шкільне радіо, отримали поштовх для розвитку креативного мислення, комунікабельності, мовної культури та загальної ерудиції.

«Клас під відкритим небом: місце навчання, відпочинку учнів Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, м. Лохвиця» – саме таку назву має проєкт, покликаний створити сучасний освітній простір, де діти та вчителі зможуть проводити уроки, позакласні заходи на свіжому повітрі.

Наразі у  ЗОШ №2 навчається 344 учні, школа налічує 54 працівники. Заклад має велику пришкільну територію, яку варто використовувати з користю для дітей. Проєкт дозволить створити творчу майстерню, зону розвитку та відпочинку, де діти проводитимуть час у неформальних умовах.

Аби це стало для дітей щоденною реальністю, для класу під відкритим небом закуплено лавочки цікавих форм, гойдалки, підключення wi-fi (маршрутизатор).  Класом під  відкритим небом учні Лохвицької ЗОШ №2  вповні насолодяться навесні, коли гарна погода сприятиме тому, аби діти почувалися комфортно і на свіжому повітрі краще засвоювали знання. 

А на території Лохвицької ЗОШ №3 у рамках реалізації заходів проєкту «Шкільне подвір’я ХХІ століття» на вході у шкільну будівлю влаштовано плиткову пішохідну доріжку, яка забезпечує комфортні умови пересування учнів та працівників школи.  Завдяки поєднанню плиток різного розміру у чотирьох кольорах (сіра, чорна, жовта, червона) пішохідна доріжка має привабливий естетичний вигляд і слугує ошатності подвір’я. Сучасності шкільному простору додають і зручні лавки та урни для сміття, які окультурюють територію школи та створюють комфортні умови відпочинку на свіжому повітрі для  учнів усіх вікових категорій.

Навесні на шкільному подвір’ї в рамках реалізації заходів проєкту будуть висаджені раніше придбані 19 дерев сумаху та ялівцю скельного.

Лохвицька міська рада щиро дякує авторам проєктів, учням, вчителям та всім мешканцям громади, які підтримували дитячі мрії під час онлайн-голосування. Разом ми сила! Разом ми створили історію успіху для кожної з лохвицьких шкіл!Фото без опису