Робоча нарада освітян Лохвицької територіальної громади

  • 515

27 січня у адмінприміщенні Лохвицької міської ради відбулася робоча нарада керівників освітніх закладів та установ Лохвицької ТГ під головуванням начальника відділу освіти виконавчого комітету міської ради Т.В. Заїки.

У засіданні взяли участь начальник Лохвицького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області О.І. Іванина,  начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Лохвицького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області О.В. Закордонець.

Наразі на території Лохвицької  ТГ налічується 12 дошкільних закладів, в яких виховується 628 дітей,  з них 5 із особливими освітніми потребами. Загальну середню освіту в Лохвицькій територіальній громаді  діти здобувають у 15-ти закладах. У них навчається 2161 дитина, 8 – з особливими освітніми потребами.          Особливу увагу на засіданні було приділено питанню дотримання санітарно-гігієнічних умов та проведення профілактичних заходів у освітніх закладах громади для попередження розповсюдження гострої респіраторної хвороби, спричиненої вірусом COVID-19 в період дії карантину  по завершенню локдауну.  

За участі О.І. Іванини та О.В. Закордонця присутні обговорили питання  дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, що вступив у дію з 1 січня 2021 року, створення належних умов для організації безпечного та якісного харчування, впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Про шляхи співпраці Інклюзивно-ресурсного центру Лохвицької міської ради із закладами освіти йшлося у інформації директора цього центру Л.В.Мельник.  Вона в ході виступу ознайомила присутніх із основними принципами організації інклюзивного навчання, направленого на забезпечення права дітей із особливими освітніми потребами на освіту та надання їм корекційно-розвиткових послуг.

На особливостях функціонування сайтів закладів дошкільної та загальної середньої освіти Лохвицької міської ради, які є їх візитівками,  наголосив консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Лохвицької міської ради А.О. Захарченко. Організаційні моменти роботи по вибору підручників для учнів шкіл та проходження сертифікації педагогічними працівниками закладів освіти у ході зустрічі озвучила консультант цього центру Н.І. Осадченко.  

У ході засідання провідні спеціалісти відділу освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради В.Г. Лавренко та О.В. Панченко обговорили з учасниками наради поточні питання діяльності освітніх закладів Лохвицької територіальної громади. Фото без опису