В дії – мультидисциплінарна команда Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради

  • 1425

З метою запровадження інноваційного підходу надання соціальних послуг, покращення соціального обслуговування осіб похилого віку, забезпечення доступності соціальних послуг, розширення їх спектра, охоплення більшої чисельності осіб, насамперед тих, які проживають у віддалених селах, Центр надання соціальних послуг Лохвицької міської ради у своїй діяльності впроваджує нові форми роботи.

Так на базі Центру створена та працює мультидисциплінарна команда для надання комплексу соціальних послуг особам похилого віку, особам з інвалідністю, які знаходяться на обслуговуванні у відділеннях центру.

Адміністрацією Центру надання соціальних послуг згідно з вимогами нормативних документів складений графік виїздів мультидисциплінарної команди. Такі виїзди покращують надання соціальних послуг підопічним, які за станом здоров’я або через похилий вік не в змозі самостійно відвідувати необхідних їм спеціалістів. Спеціалісти виїзної бригади докладають максимальних зусиль, аби підтримувати та здійснювати наближення комплексу різних видів послуг за місцем проживання тих, хто їх потребує.

Після проведення децентралізації до складу Сенчанської  сільської територіальної громади приєднались села Ждани, Хітці та Шеки. Сьогодні, 4 лютого 2021 року, був здійснений черговий виїзд мультидисциплінарної команди до с. Хітці та с. Шеки для надання соціальних послуг підопічним Центру. Завідувачем відділення надання соціальних послуг за місцем проживання Ложечником Р.О. здійснено перевірку роботи соціальних робітників Чернецької К.М. та Скоряк В.В., які надають соціальну послугу догляду вдома 6 та 8 жителям сіл. Перевіркою встановлено, що соціальні робітники належно виконують свої функціональні обов’язки, надають підопічним послуги відповідно до рухової активності згідно з Державним Стандартом догляду вдома.

Спеціалісти мультидисциплінарної команди поспілкувалися з підопічними, провели анкетування. Зі слів одиноких, соціальні робітники завжди відгукуються на всі прохання, оперативно їх вирішують. Скарг стосовно надання соціальних послуг від підопічних не було. Літні люди лише дякували за таку службу, яка опікується ними,  та говорили про те, що соціальні робітники стали для них рідними.

Психолог відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування Горошко О.А. надавала індивідуальні консультації та проводила інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо умов та порядку надання соціальних послуг структурними підрозділами Центру надання соціальних послуг.Фото без опису