РОБОТА З СІМ'ЯМИ З МЕТОЮ ПОПЕРЕДЖЕННЯ СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИН

  • 631

4 лютого 2021 року спеціалісти відділення соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради провели робочі зустрічі з начальником служби у справах дітей Сенчанської сільської ради та представниками Безсалівського старостинського округу. У ході зустрічі було роз'яснено порядок впровадження послуги патронатного виховання та виявлення сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, обговорено алгоритм дій з метою попередження та раннього виявлення складних життєвих обставин та надано контакти надавачів соціальних послуг.

Цього ж дня спеціалісти відділення провели планове обстеження сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та перебувають під соціальним супроводом та на обліку ЦНСП ЛМР (с. Харківці, с. Безсали). Ними виявлено 2 сім'ї (де виховується 5 дітей), які опинилися у складних життєвих обставинах. Батькам роз'яснено юридичні наслідки ухиляння від виконання батьківських обов'язків, вони отримали рекомендації щодо забезпечення  належних умов проживання та переоформлення  відповідних державних допомог.

4 лютого 2021 року спеціалісти відділення соціальної роботи здійснили виїзди на території с. Сенча та с. Безсали з метою перевірки доцільності використання коштів державної соціальної допомоги при народженні дитини та державної соціальної допомоги багатодітним сім'ям. Відвідано 6 сімей, в яких виховується 18 дітей. За результатами обстежень з'ясовано, що кошти в повній мірі використовуються для задоволення фундаментальних потреб дітей.Фото без опису