СІМЕЙНІ ФОРМИ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ

  • 1036

Дитинство – найкраща пора в житті людини, але не всім дітям поталанило мати його щасливим і безтурботним. Ми, дорослі, маємо за це відповідати. І одним з найголовніших наших обов’язків повинна бути турбота і захист прав та інтересів дітей. Саме в родині беруть початок норми поведінки, трудові навички, ціннісні орієнтири, тобто усі ті якості, які згодом становитимуть сутність дитини.
Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, то альтернативою біологічній родині може бути прийомна сім’я, до якої можна влаштувати від 1 до 4-х дітей, або дитячий будинок сімейного типу, в якому проживають від 5 до 10 дітей.
Під час перебування дитини у сімейних формах виховання держава не тільки фінансує, а й надає допомогу у вихованні дитини, забезпеченні її розвитку та соціалізації, контролює утримання дитини, організовує соціальний супровід даних сімей та дитини.
У прийомній сім’ї одному з прийомних батьків зараховується трудовий стаж і виплачується заробітна плата в розмірі 1 прожиткового мінімуму, а в дитячому будинку сімейного типу стаж зараховується двом батькам-вихователям і кожен отримує заробітну плату.
На кожну, влаштовану в сімейні форми виховання дитину, держава надає фінансову підтримку в розмірі 2,5 прожиткових мінімумів, відповідно до віку дитини. В разі, коли у дитини є інвалідність, держава виплачує 3,5 прожиткових мінімумів.

Всі бажаючі взяти на виховання прийомних дітей можуть звертатись за детальною інформацією до Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради за адресою: м. Лохвиця, вул. Перемоги, 16, тел.: 3-45-09. Фото без опису