«КРІЗЬ ПЕКЛО АФГАНСЬКОЇ ВІЙНИ»

  • 919

Саме таку назву мав мітинг, який з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниці виведення військ з республіки Афганістан сьогодні відбувся у сквері Героїв України м. Лохвиця.

Воєнно-політична операція 1979 – 1989 років в Афганістані тривала 9 років, 1 місяць та 19 днів. Ця війна жорстоко зачепила всіх її учасників, і особливо їх сім’ї. Багатотисячні людські втрати стали наслідком недалекоглядної загарбницької політики тодішнього радянського керівництва.

Довгих дев’ять років кривавих боїв і невиправданих смертей. І хоча назавжди закрито драматичну сторінку цієї неоголошеної війни, та й через роки про неї нагадують обеліски на могилах юнаків, яким не судилося повернутися до рідних осель. Незагоєною раною, невідступним болем і досі озивається афганська війна у людських душах…

Хвилиною мовчання учасники мітингу –  воїни-інтернаціоналісти, делегація Лохвицької міської ради та представники громадськості – вшанували пам'ять солдатів, які не повернулися живими до батьківських хат,  які пізніше померли від ран, залишивши  про себе світлі спогади серед побратимів.

На знак людської пам’яті про трагічні події афганської війни до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам учасники мітингу поклали  живі квіти.Фото без опису