У Погарщинському старостаті вшанували воїнів-інтернаціоналістів

  • 870

Тяжке випробування «гарячими точками» у різних куточках світу пройшли тисячі українців. Єгипет, Куба, Югославія, Чехія, Угорщина, Ірак… Наші  солдати і офіцери брали участь у бойових діях на території понад двадцяти п’яти держав. Серед них і збройний конфлікт-агресія колишнього Радянського Союзу у республіці Афганістан.

Ця кривава війна забрала життя майже півтора мільйона осіб. Більше 160  тисяч  українців пройшли її вогненними гірськими стежками, з яких 2 378 загинули, 60 вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон.

Щороку 15 лютого, в день, коли в 1989 році останній радянський солдат покинув територію Афганістану, українці вшановують учасників бойових дій на території інших держав.

На відзнаку цього дня в Будинку культури Погарщинського старостату з дотриманням карантинних вимог відбувся вечір пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

До уваги присутніх в залі мешканців Погарщинського старостату на чолі із старостою Ю.С. Клименко та гостей святкового заходу –  очільника Лохвицької міської територіальної громади В.І. Радька, депутата Полтавської обласної ради М.М. Бондаря, першого заступника Лохвицького міського голови, депутата Миргородської районної ради С.Ю. Шрамка учасники вокального колективу художньої самодіяльності «Погарщинські барви» представили пісенні композиції на патріотичну тему. А вона є актуальною для нашого непростого сьогодення, коли на сході країни російський агресор зазіхнув на суверенітет і територіальну цілісність України.

Зі сцени того дня для всіх присутніх разом із привітаннями з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ю річницею виведення військ з Афганістану лунали побажання міцного здоров’я, сімейного благополуччя, впевненості у завтрашньому дні  та мирного неба над головою. Фото без опису