ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 1088

На порядок денний засідання виконавчого комітету Лохвицької міської  ради 8 скликання, яке відбулося 15 лютого, було винесено 30 питань.

Такі з них, як зняття з квартирного обліку у зв’язку з поліпшенням житлових умов заявника, поселення громадянки в гуртожиток на вул. Затишній, який знаходиться в комунальній власності територіальної громади, та затвердження подання щодо можливості призначення опікуна недієздатній особі члени виконавчого комітету задовольнили без обговорення. Як і питання затвердження персонального складу опікунської ради виконавчого комітету Лохвицької міської ради у новій редакції. Відтепер опікунська рада існуватиме у такому складі: Даценко Тетяна Василівна – секретар міської ради, голова опікунської ради, Верескун Леонід Анатолійович – керуючий справами виконкому, заступник голови опікунської ради, Дробот Наталія Петрівна – провідний спеціаліст виконкому, секретар опікунської ради, Ястреба Олена Вікторівна – провідний спеціаліст відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Лохвицької міської ради, Винник Анатолій Васильович – начальник юридичного відділу виконавчого комітету Лохвицької міської ради, Литвиненко Ніна Сергіївна – депутат міської ради, Фіяленко Богдан Вікторович – старший дільничний інспектор поліції сектору превенції Лохвицького ВП ГУНП в Полтавській області.

Підтримали члени виконкому і ряд питань соціального характеру. Так одноразову матеріальну допомогу на лікування та вирішення соціально-побутових проблем рішенням виконкому було надано 23 мешканцям Лохвицької міської територіальної громади та  3-м дітям громадян, загиблих внаслідок участі в АТО, 47-и  воїнам-інтернаціоналістам з нагоди відзначення 32-ї річниці виведення військ з Афганістану.

Розглянувши заяву ФОП Єна В.А. виконком вирішив надати дозвіл з 5.03 по 8.03 2021 року на розміщення тимчасових торговельних точок з продажу живих квітів в м. Лохвиця на таких об’єктах благоустрою: пішохідній доріжці перед будівлею магазину «Аврора» по вул. Героїв України, 4а,  на вул. Шевченка, 2 (на майданчику біля магазину «АТБ», по вул. Героїв України, 30 (біля магазину «Чайка», по вул. Героїв України, 17 (на майданчику за магазином «Хвилинка») по вул. Героїв України, 10 (на майданчику перед кіоском «Хліб»).

Після обговорення членами виконкому затверджено Перспективний план роботи Лохвицького районного будинку культури Відділу культури, сім’ї, молоді і спорту виконавчого комітету Лохвицької міської ради та Положення про соціально-економічне партнерство на території Лохвицької міської ради з установами, організаціями, підприємствами та товариствами різних форм власності, громадянами та громадськими організаціями.

Рішеннями виконкому схвалено проєкти рішень по питаннях, які будуть винесені на пленарне засідання 7 сесії Лохвицької міської ради 8 скликання: про затвердження звітів про виконання бюджетів Безсалівської, Бербеницької, Білогорільської, Гирявоісковецької, Жабківської, Лучанської, Погарщинської, Ригівської, Свиридівської, Токарівської, Харківецької, Яхниківської сільських рад за 2020 рік, звіту про надходження та використання коштів загального та спеціального фондів бюджету Лохвицької об’єднаної міської територіальної громади за 2020 рік, про внесення змін до розпису бюджету на 2021 рік, про внесення змін до показників бюджету Лохвицької міської територіальної громади на 2021 рік,  про використання вільного залишку коштів загального та спеціального фондів бюджету Лохвицької міської територіальної громади у 2021 році.

Схвалення виконкому отримав і проєкт рішення про надання трансфертів КНП «Лохвицький ЦПМСД» у 2021 році (для обладнання пандусами приміщень Яхниківського та Гирявоісковецького ФАПів).  

Підтримку виконкому отримали проєкти рішень по ряду питань, які стосуються раціонального поводження з твердими побутовими відходами на території громади: про надання трансферту КП «Лохвиця-сервіс» у 2021 році на придбання 800 контейнерів, про затвердження Переліку природоохоронних заходів на території Лохвицької міської ради на 2021 рік (це придбання обладнання та машин для збору та транспортування ТВП, придбання індивідуальних контейнерів, будівництво, розширення та реконструкція споруд для складування та знешкодження відходів, реконструкція полігону ТПВ з розширенням та облаштуванням  лінії сортування в м. Лохвиця).  Фото без опису