5 РОКІВ ПАМ'ЯТІ ЗАГИБЛОГО ЛОХВИЧАНИНА ОЛЕГА КОВАЛЕНКА

  • 549

16 лютого 2021 року у Лохвицькій гімназії № 1 вшанували пам'ять загиблого воїна АТО, випускника школи 1995р., Олега Миколайовича Коваленка та поклали квіти до меморіальної дошки героя.

У церемонії взяли участь адміністрація, вчителі, учні гімназії та батько загиблого Коваленко Микола Іванович.

Директор гімназії Наталія Іванівна Лисенко зазначила, що ця меморіальна дошка – данина пам’яті воїнові, який віддав своє життя, захищаючи державу й кожного українця.

Учитель історії, завідувачка шкільного музею та в минулому класний керівник Олега Коваленка Журавель Тамара Михайлівна розповіла, яким учнем він був у школі.

Минуло 5 років, як обірвалося молоде життя підполковника Служби безпеки України, учасника російсько-української війни Олега Коваленка.  Лохвичани завжди будуть пам’ятати  свого земляка, який став прикладом мужності, патріотизму й відданості своїй Батьківщині. Нині одна з вулиць м. Лохвиця,  на якій виріс Олег Коваленко, носить його ім’я. 

Учасники мітингу поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували пам'ять полеглого воїна хвилиною мовчання.

Крім того, з метою вшанування мужності і героїзму захисників України, формування національної свідомості школярів, у Лохвицькій гімназії №1 цього ж для проведено радіо-лінійку «Герої-борці за вільну Україну».