СЬОГОДНІ – 29-а РІЧНИЦЯ ЗАТВЕРДЖЕННЯ ДЕРЖАВНОГО ГЕРБА УКРАЇНИ

  • 790

29 років тому Верховна Рада України своєю постановою «Про Державний Герб України» від 19 лютого 1992 року затвердила Тризуб як Малий Герб України, вважаючи його головним елементом Великого Герба України.

Тризуб перейшов нам у спадок від предків. Він є стародавнім символом, який зустрічався на нашій території з найдавніших часів і шанувався як магічний знак  роду, оберіг. У вигляді державної символіки він використовувався князями часів Київської Русі, став Державним Гербом УНР, у ХХ ст. як символ представляв різні політичні організації.

Ставши Державним гербом сучасної України, тризуб символізує тяглість і спадкоємність традицій нашої території. Це символ держави, з яким український народ утверджував віковічну мрію про державність, соборність і незалежність.

Для сучасного покоління українців Тризуб – це символ з великим змістом. Не даремно вважається, що у ньому зашифроване слово «Воля».

Всі ми маємо докласти зусиль, щоб в усьому світі наш Тризуб асоціювався з символом успішної, заможної і справедливої європейської держави. Тож будьмо гідними нашої історії і тих завдань, які стоять перед Україною сьогодні!

                                               Виконавчий комітет Лохвицької міської радиФото без опису