20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

  • 881

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ! ДОРОГІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!

Цьогоріч минають сьомі роковини наймасовіших розстрілів протестувальників під час Революції Гідності. Трагічні події почалися 18 лютого 2014 року з розстрілу людей у Маріїнському парку, продовжувалися в ніч з 18 на 19 штурмом, коли палав Будинок профспілок.

20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Цього ж дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею».

Цьогоріч під гаслом «Вдячні за свободу» ми вшановуємо героїв Небесної Сотні, а також  усіх українських вояків, які беруть участь у війні на сході України, усіх тих, хто своєю жертовністю  продемонстрував щире прагнення українців жити у вільній, демократичній  і суверенній державі.

Вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають  гордістю й прикладом для майбутніх поколінь.   «Герої не вмирають!» – у цих словах втілюється велика людська, громадянська і національна відвага та самовідданість українців.          Події Революції Гідності змінили наш народ, об’єднали нас в єдиній, соборній і незалежній Україні.  Цьогоріч, напередодні роковин розстрілів на Євромайдані, Верховна Рада України ухвалила постанову, що визначає Революцію Гідності одним з ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

Я закликаю вас сьогодні згадати у молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять про всіх невинно убитих об’єднує  нас, живих, дає нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення  нашої країни.

Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті. Слава Україні! Героям слава!

                                      Лохвицький міський голова  Віктор Радько