ВШАНУВАЛИ ПОДВИГ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

  • 688

Для вшанування пам’яті громадян, які під час Революції Гідності загинули у боротьбі за ідеали демократії, права, свободи людини та європейське майбутнє України 20 лютого визначене Днем Героїв Небесної Сотні. 

Напередодні цього дня у Лохвицькій територіальній громаді  віддали данину пам’яті  нашим співвітчизникам, завдяки яким було змінено хід історії нашої держави. 

Жалобний захід пройшов у Лохвицькому будинку культури  під тематичною назвою «Небесна Сотня ангелів земних».

Нікого не залишило байдужим те, що відбувалося на сцені. Схвилювали присутніх у залі художні номери, присвячені подвигу Героїв Небесної Сотні. Особливо гостро сприймалися  глядачами реальні документальні кадри про події на Майдані, коли люди були вбиті за своє палке бажання бачити  Україну європейською державою.

Хвилиною мовчання під звучання пісні-реквієму за загиблими «Пливе кача по Тисині» лохвичани пом’янули  пам'ять  усіх невинно убієнних на Майдані.  

По закінченню жалобного заходу відбулася урочиста церемонія покладання квітів, в якій взяли участь секретар Лохвицької міської ради Тетяна Даценко, перший заступник міського голови Сергій Шрамко, начальник відділу культури, сім’ї, молоді і спорту виконавчого комітету міської ради Сергій Марченко. Даниною шани до подвигу Героїв Небесної Сотні від імені всіх мешканців Лохвицької міської територіальної громади стали квіти, покладені до пам’ятного знака Борцям за волю України. Фото без опису