Із засідання адмінкомісії

  • 1478

ЗА НЕПРАВДИВІ ВИКЛИКИ ПОЛІЦІЇ ТА ПРОДАЖ ПИВА НЕПОВНОЛІТНІМ – ШТРАФ!

Сьогодні відбулося засідання адміністративної комісії при виконкомі  Лохвицької міської ради.

Члени адмінкомісії розглянули протоколи, складені відносно 5 осіб, мешканців громади, які телефонували до Лохвицького відділу поліції та надавали неправдиву інформацію. Відповідно до статті 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення, неправдивий виклик спеціальних служб – пожежної охорони, поліції, швидкої медичної допомоги або аварійних служб  – тягне за собою накладення штрафу від трьох (51 грн.) до семи (119 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Рішенням  членів комісії на кожного з порушників накладено штраф у розмірі 119 грн.

У ході засідання адмінкомісія також розглянула матеріали про правопорушення, вчинене працівником закладу торгівлі, що полягало у продажі слабоалкогольного напою (пива) неповнолітньому.

Як відомо, в Україні існує заборона на продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, яким не виповнилося 18 років. Якщо у продавця виникли сумніви щодо віку покупця, він зобов’язаний попросити особу пред’явити паспорт або інші документи, які можуть підтвердити її вік. У разі відмови покупця надати такий документ продаж алкоголю та тютюну такій особі забороняється.

Відповідно до статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, недотримання працівником закладу торгівлі правил продажу слабоалкогольних та алкогольних напоїв тягне за собою накладення штрафу від чотирьохсот (6 800 грн.) до восьмисот (13 600 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Рішенням членів адміністративної комісії на працівника закладу торгівлі накладено адміністративне стягнення у розмірі 6 800 грн. Фото без опису