ЛОХВИЦЬКА ЗОШ №3: МИ ЗА БЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ!

  • 947

Сьогодні діти використовують Інтернет для шкільного та позашкільного навчання, онлайн-спілкування. За правильного використання мережа привчає їх до самостійного розв'язання задач, структурування великих потоків інформації, дотримуючись основних правил безпеки. Але, на жаль, трапляються випадки, коли підлітки потрапляють у ситуації, які призводять до трагедій.

Міністерство освіти і науки запустило гарячу лінію психологічної допомоги дітям та чат-бот у Telegram для батьків та вчителів, щоб запобігти трагічним випадкам із підлітками. Адже за останній місяць в Україні кілька дітей долучилися до челенджу, де треба випити 40 таблеток.

З метою попередження Інтернет небезпеки, підвищення обізнаності здобувачів освіти щодо можливих ризиків у Всесвітній телекомунікаційній мережі 2 березня для учнів 7 класу була організована зустріч із інспектором сектору ювенальної превенції Миргородського РВП лейтенантом поліції Шагаєвою К.М. та старшим інспектором відділу пробації  майором внутрішньої служби Нудьгою Д.О.

У ході зустрічі підлітки отримали інформацію щодо найбільш поширених та небезпечних серед однолітків челенджів у мережах, телефони гарячих ліній, за якими діти можуть отримати психологічну підтримку в разі, якщо вони потрапили в ризиковані для здоров’я ситуації. Разом сформували алгоритм протидії та непотрапляння під вплив кібербулінгу (цькування із застосуванням цифрових технологій),  кібергрумінгу (процес комунікації із дитиною в Інтернеті, під час якого злочинці налагоджують з  нею довірливі стосунки з метою сексуального насильства у реальному житті чи онлайн) та сексторшену (налагодження довірливих стосунків із дитиною в Інтернеті з метою отримання приватних матеріалів, шантажування та вимагання додаткових матеріалів або грошей). 

Крім того, семикласники були проінформовані про чат-бот «КІБЕРПЕС» у Telegram і Viber, який допоможе дізнатись, як визначити кібербулінг, як самостійно видалити образливі матеріали з соціальних мереж, а також куди звертатися  та анонімно отримати допомогу.

Зустріч пройшла у формі діалогу. Підлітки висловлювали свої власні думки, аналізували різні життєві ситуації.

Заступник директора з НВР Лохвицької ЗОШ №3

О.І. КолєноваФото без опису