УВАГА! НА ТЕРИТОРІЇ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ ЗАПРОВАДЖУЮТЬСЯ ПОСИЛЕНІ ПРОТИЕПІДЕМІЧНІ ЗАХОДИ!

  • 3589

4 березня у адмінприміщенні міськради під головуванням Лохвицького міського голови В.І. Радька відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У зв’язку зі складною епідемічною ситуацією на території Лохвицької територіальної громади та враховуючи стрімке збільшення кількості рівня захворюваності населення протягом останніх трьох днів, на порядок денний засідання було винесене питання про запровадження посилених протиепідемічних обмежувальних заходів на території Лохвицької територіальної громади з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом  «SARS-СоV-2» .

В обговоренні питання взяли участь Лохвицький міський голова В.І.Радько, головний лікар КНП «Лохвицький ЦПМСД» М.І. Лисенко, заступник головного лікаря КНП «Лохвицька  міська лікарня» А.Г. Карась, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в Лохвицькому районі О.В. Закордонець.

З метою запобігання поширенню на території Лохвицької міської ради коронавірусу COVID-19, комісія прийняла рішення посилити протиепідемічні заходи на території  громади відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».      

У зв’язку з цим відділу освіти виконкому Лохвицької міської ради та дирекції загальноосвітніх закладів громади потрібно посилити контроль за дотриманням вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 р. №50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19» та  забезпечити виконання протиепідемічних заходів суб’єктами закладів дошкільної освіти відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року №392  та постанови Головного державного санітарного лікаря України №25 від 21.05.2020 року.

Заклади громадського харчування повинні проводити приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів, зокрема дотримання відстані не менше ніж 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більше ніж чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (зокрема захист обличчя, очей, рук) і використання відвідувачами, крім часу приймання їжі, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно, та виконання рекомендацій, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 02.06.2020 №32.

Також буде посилено роботу комісії з перевірки дотримання населенням, фізичними особами–підприємцями, підприємствами, установами та організаціями, що розташовані на території Лохвицької міської ради, умов карантину та протиепідемічних заходів.

Рішенням міської комісії ТЕБ І НС Лохвицькому відділу поліції ГУ НП в Полтавській області спільно з Лохвицьким районним управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області рекомендовано забезпечити посилений контроль за встановленими на території Лохвицької об’єднаної територіальної громади обмежувальними заходами.Фото без опису