ПАРТНЕРСТВО ПОЛІЦІЇ ТА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

  • 627

31 березня у залі засідань міської ради відбулася координаційна нарада за участі працівників відділу освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради на чолі з начальником відділу Т.В. Заїкою та інспектора з ювенальної превенції сектору превенції відділення поліції № 2 Миргородського РВП К.М. Шагаєвої.

Головною темою зібрання стала організація партнерства поліції та закладів освіти, адже у Національній поліції України значна увага приділяється формуванню безпечного середовища для дітей в освітньому процесі.            Превентивна робота з учнівськими, батьківськими, педагогічними колективами та  адміністраціями закладів освіти, створення безпечного середовища для дітей, зокрема у цифровому середовищі – ці та інші заходи слугуватимуть створенню партнерства між поліцією та закладами освіти. 

У ході координаційної наради був напрацьований алгоритм спільних дій, який передбачає проведення профілактично-роз’яснювальної роботи серед старшокласників загальноосвітніх навчальних закладів громади для упередження можливих випадків булінгу, домашнього насильства, хуліганства, пошкодження чужого майна, купівлі алкогольних напоїв та тютюнових виробів, перебування неповнолітніх осіб після 23.00 у розважальних закладах без супроводу батьків. Зустрічі учнів з інспектором ювенальної превенції, виховні години та спільні рейди освітян та поліціянтів – заходи, проведення яких було обговорене на нараді, слугуватимуть профілактиці вчинення правопорушень неповнолітніми мешканцями громади.Фото без опису