ПАЛІЇВ – ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ!

  • 620

На засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  будо розглянуте питання про заходи щодо попередження пожеж в екосистемах Лохвицької міської територіальної громади.

Начальник Лохвицького РС ГУ ДСНС України у Полтавській області О.М. Сілютін, інформуючи присутніх по цьому питанню,  зазначив, що станом на 1 квітня 2021 року на території Лохвицької територіальної громади виникло 24 пожежі, з них в екосистемі – 15 пожеж.  Суху рослинність знищено  на площі близько 22,15 га.

Враховуючи вимоги Кодексу цивільного захисту України, зокрема в розділі забезпечення пожежної та техногенної безпеки у підпорядкованих населених пунктах громади,  та обговоривши  питання, міська комісія ТЕБ І НС доручила старостам старостинських округів Лохвицької міської територіальної громади спільно з депутатським корпусом провести роз’яснювальну роботу з населенням щодо заборони спалювання рослинних залишків.  Відповідно до ст. 152 «Кодексу України про адміністративні  правопорушення» за спалювання рослинних решток на правопорушників накладається штраф від двадцяти (340 грн.) до вісімдесяти (1360 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти (850 грн.) до ста (1700 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З метою недопущення спалювання залишків минулорічної рослинності комісія при виконавчому комітеті Лохвицької міської ради за участю відповідних служб буде проводити рейди по перевірці житлового сектору населених пунктів громади щодо попередження виникнення пожеж. Для ліквідації надзвичайних ситуацій,  подій, аварій, пожеж в екосистемах, торф’яних масивах, на відкритих територіях Лохвицької міської територіальної громади ДПРЧ 1 ДПЗ ГУ ДСНС України у Полтавській області  буде надано матеріальну допомогу пально-мастильними матеріалами. Оперативно-розшукові заходи щодо виявлення «паліїв» здійснюватимуться за участю особового складу Лохвицького відділу поліції. Паліїв буде суворо покарано згідно з  нормами чинного законодавства. Фото без опису