ЗАКЛИКАЄМО ДО СУВОРОГО ДОТРИМАННЯ КАРАНТИНУ!

  • 928

Рішенням Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області від 13 березня 2021 р. №8/2021, в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2,  з 15 квітня 2021 року Полтавська область, а з нею і Лохвицька територіальна громада увійшли у «червону» зону епідемічної небезпеки. Невтішно звучать щоденні статистичні дані захворювання по Полтавщині – за позаминулу добу зафіксовано  900  захворювань на коронавірус та 26 летальних випадків. Тож  суворе дотримання вимог карантину – вимога реалій сьогодення!

Як діятиме Лохвицька міська територіальна громада в умовах «червоної» зони – про це сьогодні йшлося на координаційній нараді, яка відбулася у адмінприміщенні Лохвицької міської ради під головуванням першого заступника міського голови С.Ю. Шрамка та за участі керуючого справами виконавчого комітету міськради Л.А. Верескуна і представників Лохвицького відділу поліції, Держпродспоживслужби, відділу культури та відділу освіти виконавчого комітету  Лохвицької міської ради, інспекторів виконкому та служби благоустрою, торгового центру  «Хвилинка» та магазину АТБ м. Лохвиця. 

У зв’язку з посиленням вимог карантину на території громади заборонене проведення будь-яких культурно-масових заходів та спортивних змагань. Учні старших класів перейшли на дистанційне навчання, відвідувати  свої заклади можуть учні 1 – 4 класів та вихованці дитячих садочків.

Заборонена робота закладів громадського харчування, кафе, барів, нічних клубів, непродовольчих ринків, магазинів і торгових точок. На нараді акцентовано увагу на тому, що введення деякими суб’єктами господарювання тимчасової торгівлі в своїх спеціалізованих магазинах дозволеними до продажу товарами,  які не притаманні цим торговельним точкам – не є підставою для провадження ними торговельної діяльності під час суворого карантину.

Також посилюються вимоги дотримання норм карантину до власників продуктових магазинів та супермаркетів – ТЦ «Хвилинка»  та «АТБ».

На нараді наголошувалося  на суворому дотриманні покупцями маскового режиму, соціальної дистанції на касах, обмеженому перебуванні відвідувачів у магазинах у розрахунку 1 особа на 10 кв. метрів площі та дотриманні дистанції між покупцями на вході в магазини. 

Особливий контроль і адміністративна відповідальність  чекає на хворих на коронавірусну інфекцію, які нехтують безпекою інших громадян та всупереч умовам самоізоляції ходять по місту, відвідують магазини та інші громадські місця. 

У ході координаційної наради прийняте рішення про  проведення комісійних обстежень та організацію щоденних перевірок дотримання  вимог карантину на території населених пунктів Лохвицької міської ради.

На жаль, станом на 15 квітня на території міста Лохвиця, з початком суворого карантину, основна маса громадян та підприємців не звернула увагу на входження нашої громади у «червону зону» епіднебезпеки  та разюче збільшення кількості захворілих та померлих від COVID-19. Сподіваємося, що завтра, разом з перевірками суб’єктів господарювання, до всіх нарешті прийде і усвідомлення серйозності нинішньої ситуації.  Фото без опису