ГОТУЄМОСЯ ДО ВАКЦИНАЦІЇ!

  • 510

23 квітня 2021 року відбулася обласна селекторна нарада щодо актуальності проведення вакцинації  маломобільних груп населення, соціальних робітників територіальних центрів соціального обслуговування, центрів надання соціальних послуг та осіб 65+.

Під час онлайн-наради з головами територіальних громад та очільниками райдержадміністрацій спілкувалися перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін, Директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак та директор Департаменту соціального захисту ОДА Людмила Корнієнко.

На Полтавщині, яка нині перебуває  у «червоній зоні» епідемічної небезпеки, за майже 2 місяці кампанії вакцинування щеплено 21 670 осіб. На наступному тижні в області очікується дуже потужна робота – планується отримання 13 500 доз вакцини AstraZeneca та запуск 79 пунктів щеплення до 27 квітня 2021 року.

Незважаючи на те, що на Полтавщині є динаміка щодо зменшення показників госпіталізації, та по коефіцієнту виявлення захворювань на коронавірус область залишається на третьому місці в Україні – попереду лише Київ та Київська область.

«Нам потрібно розірвати ланцюги передачі інфекції і найдієвішим способом є проведення вакцинації, – відзначив на нараді перший заступник голови ОДА Дмитро Лунін. Він закликав керівників РДА та голів територіальних громад з максимальною відповідальністю підійти до процесу організації вакцинації, зокрема вразливої категорії населення, до якої належать люди старше 65 років.  

«Відповідно до дорожньої карти, яка схвалена Урядом щодо вакцинації, ми йдемо по визначених категоріях населення, які підлягають щепленню. Маємо певні результати в цьому плані – на сьогодні вакциновані медики, які працюють в пунктах щеплення, в первинній ланці, люди старші 80 років. Наступний етап – люди, які знаходяться вдома на обслуговуванні соціальних працівників, та особи з інвалідністю» – зауважив директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту Людмили Корнієнко, наразі проводиться планова робота для убезпечення виникнення загрози захворювань серед підопічних будинків-інтернатів системи соціального захисту населення. Після проведення децентралізації на рівні  територіальних громад Полтавщини працює 21 територіальний центр соціального обслуговування і 28 центрів надання соціальних послуг. На обслуговуванні терцентрів перебуває 16 600 одиноких престарілих  громадян, які не здатні до самообслуговування, тобто потребують сторонньої допомоги. Їх обслуговують 1804 соціальних працівника. За забезпечення соцпрацівників всіма необхідними засобами захисту відповідають голови територіальних громад, засновники терцентрів.

Станом на 23.04. 2021 року пунктом щеплення   Лохвицької АЗПСМ вакциновано 540 громадян, які проживають на територіях Лохвицької, Заводської та Сенчанської громад. На 28–30 квітня 2021 року заплановано провести щеплення  250 осіб. Фото без опису