35-М РОКОВИНАМ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ

  • 1054

Страхітлива весняна ніч 26 квітня 1986 року назавжди увійшла в історію. В ту ніч людство зробило крок з епохи доатомної в епоху незвідану. Україна вперше відчула на собі могутню і руйнівну силу, що колись мала назву «мирний атом».

35 рік поспіль лунає чорнобильський дзвін над багатостраждальною  Україною. Болить, не заживає рана у душах  наших земляків, мешканців Лохвицької міської територіальної громади, які у 1986-му у 30-кілометровій «зоні відчуження» захищали людство від згубного впливу радіаційних викидів.

На мітингу-реквіємі, що сьогодні відбувся біля пам’ятного знака «Героям Чорнобиля» у місті Лохвиця, на адресу ліквідаторів звучали слова щирої вдячності за врятовані людські життя.

З нагоди 35-роковин Чорнобильської трагедії за мужність, самовідданість та високий патріотизм, проявлені при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АС почесні нагороди – Грамоти Лохвицької міської ради – отримали учасники ліквідації наслідків аварії І.О. Крючкова, В.І. Преображенський, В.І. Панченко, В.Г. Савченко,  В.С. Калуцький, О.М. Ященко, П.Ф. Кравченко,  В.Г. Поляков, І.І. Бган.

Скорботною хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто загинув, виконуючи свій громадянський обов’язок. В пам'ять про всіх, хто віддав свої життя, захистивши світ від чорної біди, до пам’ятного знака «Героям Чорнобиля» лягли живі квіти…  Фото без опису