ШТУЧНІ КВІТИ – ОТРУТА ДЛЯ ДОВКІЛЛЯ!

  • 851

Дискусія про те, які квіти – живі чи штучні – нести на кладовище в поминальні дні, триває вже не один рік.

Екологи наголошують, що під дією кліматичних факторів, в процесі розкладу пластик виділяє отруту в атмосферу. Старі штучні квіти, потрапляючи на сміттєзвалище, пролежують там тривалий час. Закопувати ці квіти немає сенсу, бо вони не гниють.  А їх спалення забруднює повітря  токсичними речовинами,  якими ми дихаємо. Це становить пряму загрозу здоров’ю людей, провокує виникнення онкозахворювань. Звучить як вирок для природи і людства!

У сьогоднішні важкі економічні часи навряд чи доцільно витрачати  чималу суму коштів на квіти, які згодом стануть сміттям.

Отже, штучні квіти – це справді отрута для всього живого, несмак, який виправдовується нашим небажанням витратити трохи часу на естетичне оформлення могил наших спочилих близьких.          Альтернативою пластиковим квітам можуть стати вінки з живих квітів та хвої, квіти, висаджені в ґрунт, газонна трава, сухоцвіти та свічки.  Водночас найбільш доречною для померлих є щира поминальна молитва.

Тому настійно  просимо мешканців Лохвицької міської територіальної громади не використовувати продукцію з синтетичних полімерів (штучних квітів, вінків, кошиків тощо) на території кладовищ. Замініть їх живими квітами – символом вічного життя!

                            ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ Фото без опису