ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 500

20 травня 2021 року відбулося засідання виконавчого комітету Лохвицької міської ради, на порядок денний якого було винесено ряд актуальних для громади та її мешканців питань.

У ході засідання було прийнято ряд соціально значимих рішень, зокрема про надання одноразової допомоги із місцевого бюджету 7 мешканцям, які відносяться до числа окремих категорій громадян (учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та воїни-інтернаціоналісти). 13 тяжкохворим жителям, відповідно до рішення виконкому, надано одноразову грошову  на лікування. Відповідно до звернення Лохвицького РС Філії ДУ «Центр пробації» в Полтавській області, виконавчий комітет визначив у 2021 році такими, що відповідають потребам Лохвицької об’єднаної територіальної громади та сприяють її соціальному розвитку, види суспільно-корисних робіт для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення згідно ст. 183-1 КУпАП за несплату аліментів.  Згідно з рішенням виконкому, відповідальність за відповідність суспільно-корисних робіт затвердженому переліку їх видів, та за умови праці осіб, які відбувають суспільно-корисні роботи, покладено на начальника Комунального підприємства «Добробут-сервіс» Лохвицької міської ради.

Керуючись Законами України «Про охорону дитинства», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлення батьківського піклування», ст. 252, 253, 254, 255, 256 Сімейного кодексу України, Порядком створення та діяльності сім'ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2017 року № 148 «Деякі питання здійснення патронату над дитиною», виконавчим комітетом прийняте рішення про укладення договору про надання послуги з патронату над дитиною між патронатним вихователем та виконавчим комітетом Лохвицької міської ради. Також прийняте рішення про влаштування малолітньої дитини на тимчасовий догляд та виховання в сім'ю патронатного вихователя терміном на 3 місяці.

Враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Лохвицької міської ради від 17.05.2021 року №2, в інтересах неповнолітньої дитини, виконавчий комітет вирішив надати дозвіл (згоду) на реєстрацію права власності на ім’я неповнолітньої особи  1/2 частки автомобіля легкового  автомобіля.

Відповідно до ст. 37 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку присвоєння та зміни поштових адрес об’єктам нерухомого майна в м. Лохвиця,  затвердженого рішенням 4 сесії 6 скликання від 08 лютого 2011 року №30, виконкомом внесено зміни до адреси об’єкта нерухомого майна – житлового будинку з допоміжними господарськими будівлями, розташованому у с. Білогорілка,  та присвоєно йому самостійну адресу.

Черговим рішенням членів виконкому затверджено Протокол конкурсу з визначення підприємства (організації) для здійснення функцій робочого органу при проведенні конкурсу з визначення пасажирських перевізників на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування в межах території Лохвицької міської територіальної громади. У зв’язку з тим, що по причині відсутності учасників на конкурсі не визначено підприємство (організація) для здійснення функцій робочого органу при проведенні конкурсу з визначення пасажирських перевізників на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування в межах території Лохвицької міської територіальної громади, виконавчий комітет Лохвицької міської ради в строк до 01.04.2023 буде самостійно проводити конкурси з визначення пасажирських перевізників на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування.

Рішеннями членів виконавчого комітету надано ряд дозволів фізичними особам-підприємцям: на розміщення дитячих електромобілів для провадження підприємницької діяльності з надання розваг дітям, в кількості 7 одиниць на площі 15 кв. м. в м. Лохвиця на території скверу Героїв України по вул. Героїв України; на облаштування під’їзної дороги від автомобільної дороги загального користування місцевого значення О1712373 Об’їзна дорога м. Лохвиці до земельної ділянки в м. Лохвиця по вул. Шевченка, 139, орієнтовною протяжністю 150 метрів; на розміщення пересувної тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності (кофейні на базі легкового автопричепа) в м. Лохвиця на території між будівлею № 2 по вул. Шевченка (маркет АТБ) та будівлею №1 по вул. Перемоги (Лохвицька міська рада), для торгівлі з нього кавовими, газованими напоями, випічкою, морозивом. Також рішенням виконкому фізичній особі-підприємцю погоджено розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності (торгівельного павільйону) в м. Лохвиця по вул. Героїв України (біля житлового будинку №30) загальною площею 30,0 м².

Наступний блок питань, розглянутих і обговорених на засіданні виконавчого комітету, стосувався схвалення проєктів рішень щодо фінансових питань, включених у порядок денний 13 сесії Лохвицької міської ради, пленарне засідання якої відбудеться 27 травня 2021 року. Фото без опису