ВСІМ БЕЗНЕВИННИМ ЖЕРТВАМ ВІЙНИ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ

  • 721

Кожного року 22 червня – День скорботи і пам'яті, коли ми згадуємо та вшановуємо тих, хто ціною своєї крові відстоював  Велику Перемогу.

Друга світова… страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка й досі болить чи не в кожній українській родині. Надто високу ціну – мільйони людських життів – було заплачено за довгожданий мир у світі.  Друга світова війна – найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей.

Її трагічні знаки донині зберігає лохвицька земля у вигляді могил та братських  захоронень солдатів-захисників.

Цьогоріч до вже відомого списку додалися ще два поховання часів Другої світової війни, на яких коштом громади встановлено надгробки з написами  «Невідомим захисникам Вітчизни 1941 – 1945».

З нагоди Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні сьогодні біля братських поховань на Іванківському, Покровському кладовищах та біля Вічного вогню у м. Лохвиця відбулися мітинги-реквієми.

Мешканці міста віддали данину пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої світової війни, хто віддав свої життя, аби ми сьогодні жили вільними від фашизму –  коричневої чуми  ХХ століття.

Тих лохвичан,  котрі покояться у братській могилі в центрі міста, та тих невідомих солдат, чиї поховання були знайдені на територіях кладовищ, учасники мітингів пом’янули хвилиною мовчання та на знак вічної пам’яті про їх подвиг до Вічного вогню та братських поховань поклали живі квіти. Фото без опису