ДО УВАГИ ПЕНСІОНЕРІВ ТА ОДЕРЖУВАЧІВ СОЦІАЛЬНИХ ДОПОМОГ!

  • 570

До 1 січня 2023 року та в подальшому «Укрпошта» гарантовано буде доставляти пенсії та соціальні виплати.

Як повідомляє Полтавська дирекція АТ «Укрпошта», Постановою № 546 від 26.05.2021 року, передбачено, що примусове переведення пенсіонерів на отримання пенсій на банківські картки, яке планувалося з 1 вересня 2021 року, скасовано. Відтепер пенсіонери мають змогу, користуючись своїм конституційним правом, самостійно обирати, де їм обслуговуватися – в банку чи в «Укрпошті».

При виплаті пенсій та соціальних допомог у випадках, коли одержувач отримує кошти через  банківські установи за місцем проживання, оплата доставки пенсій і допомог здійснюється за рахунок клієнта. Доставка ж «Укрпоштою» додому – безкоштовна. Так як «Укрпошта доставляє пенсії «до дверей», ця доставка закладена в пенсійний тариф, який держава сплачує «Укрпошті».

Ті  пенсіонери,  які за час невизначеності перейшли на картку, для отримання пенсії через «Укрпошту»  мають подати відповідну заяву до Пенсійного фонду. Подати заяву щодо зміни способу отримання пенсії можна особисто або відправивши пакет документів поштою. Зразки заяв можна знайти у відділеннях «Укрпошти».

Окрім цього, 19.05.2021 року Постановою 505 внесено зміни до Порядку про призначення субсидій – передбачено автоматичний перерахунок субсидій. Тобто, всі одержувачі субсидій, які отримували виплати через пошту, і надалі можуть користуватися її послугами. Фото без опису