ДЕНЬ СЕЛА РИГИ

  • 1519

У неділю 27 червня мешканці села Риги відзначали славне свято – День села, покликаний об’єднати покоління тих, для кого цей мальовничий куточок землі навіки став рідним.

Щирі слова вітань на святі, яке село вперше відзначало у складі Лохвицької міської територіальної громади, звучали від першого заступника Лохвицького міського голови Сергія Шрамка та старости Ригівського старостинського округу Євгена Шамкала. З нагоди Дня села Риги, 25-ї річниці Конституції України та Дня молоді вони побажали сельчанам здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, сили і наснаги в усіх справах і щоб мрія про краще майбутнє села надихала всіх на нові звершення та добрі починання. Адже нині уже ніхто не сумнівається у тому, що  українці самі можуть поліпшити життя у своєму власному домі. І просто зобов’язані плідно і з натхненням працювати на благо села, щоб  кожен з його мешканців міг гордитися своєю малою батьківщиною.

Програма святкування того дня була насичена заходами на різний смак і вік. Так зранку любителі риболовлі могли позмагатися у конкурсі під назвою «Ловися, рибко, велика і велика!», діти проявляли свою творчу фантазію на конкурсі малюнку на асфальті, присвяченого 25-й річниці Конституції України,  веселилися на дитячій запальній дискотеці з руханкою, драйвовою музикою, розвагами на батутах. Любителі спортивних розваг стали учасниками та глядачами футбольного матчу, а всі бажаючі випробувати свою удачу  взяли участь у святковій лотереї з гарними, а головне корисними призами.

Найбільше глядачів зібрала сцена, розташована біля соснового лісу. Концерт «Моя глибинко, ти тримаєш Україну», була насичена  виступами  аматорських колективів Ригівського та Токарівського  сільських будинків культури. Особливе захоплення викликало театралізоване дійство «У кожної куми свої пироги» та конкурс силачів «З нами дух і наша сила».

І яке ж свято у селі може обійтися без смачного пригощання? Ось і на День села діти ласували морозивом, а дорослі –  кашею та сюрпою, звареними на свіжому повітрі.

Отож,  раділи ригівчани, бо живе їхнє рідне село, яке для них є найкращим місцем на землі! Фото без опису