КУПАЛЬСЬКІ ГУЛЯННЯ У ЛОХВИЦІ

  • 320

Веселі народні гуляння, що на свято Івана Купала за звичаєм проходять біля річки, завжди приваблюють лохвичан. Надто цьогоріч, коли люди мали змогу зібратися  гуртом після виснажливого карантину.

Ввечері 6 липня галявина Соснового парку буяла велелюддям.  Бажаючих подивитися купальську містерію «На Купала нічка мала» у виконанні працівників відділу культури сім’ї та молоді виконавчого комітету Лохвицької міської ради, міського Будинку культури та учасників художньої самодіяльності привабила  феєрична атмосфера купальського святкування. Багато охочих знайшлося і для веселих конкурсів та розваг. Команди чоловіків позмагалися у перетягуванні канату, спритники лазили на кількаметровий стовп та отримували за це призи, а малеча добре розважилася командними іграми з ведучими.

Теплими оплесками зустрічала громада Лохвицького міського голову Віктора Радька, який привітав мешканців зі святом, побажавши кожному віднайти містичну квітку папороті, яка здійснює заповітні мрії. Очільник громади виконав почесну місію нагородження грамотами та цінними подарунками переможців фотоконкурсу «На Купала чар-зілля шукала», оголошеного фотоклубом «Життя, любов і фотографія» Лохвицького міського будинку культури.  Ними стали: І місце –  Валентина Литвиненко та учасники художньої самодіяльності Яшницького сільського клубу, ІІ місце – Марина Ковтун із с. Бербениці, ІІІ місце – Людмила Дроздик та учасники художньої самодіяльності Безсалівського сільського будинку культури.  

Запам’яталися всім і традиційні та містичні моменти свята  – прикрашання купальського дерева, приплив Нептуна човном по річці з русалками у супроводі палаючих на воді факелів, пускання дівчатами купальських вінків із свічками.

І звісно ж, найочікуванішим дійством стало запалення великого вогнища, на фоні якого лохвичани та гості міста із задоволенням фотографувалися на згадку про чудове купальське свято.Фото без опису