Чудові новини!

  • 527

Фото без опису??? Чудові новини! Українські цифрові COVID-сертифікати в застосунку #Дія пройшли технічну валідацію з боку Європейського Союзу!

???? 04 серпня 2021 року цифрові COVID-сертифікати пройшли оцінку відповідності технічної реалізації цифрових сертифікатів України вимогам ЄС. Це вирішальний етап взаємовизнання цифрових сертифікатів для подорожей.

???? Наступний крок - політична частина взаємовизнання, а саме погодження від Єврокомісії та підписання відповідних угод.

???? «Ми розпочали перемовини про взаємне визнання цифрових сертифікатів про вакцинацію після моєї розмови з Віцепрезиденткою Єврокомісії Вєрою Юровою. Тоді Євросоюз ще визначався з процедурами і вчасний початок цієї роботи дозволив Україні однією з перших країн-партнерів створити відповідні внутрішньодержавні процедури. Звісно, фантастичну роботу провели у Міністерстві цифрової трансформації і тому сьогодні українські дані про щеплення від COVID-19 вносяться в систему, що відповідає вимогам ЄС. Це крок до того, щоб громадяниУкраїни могли без обмежень подорожувати до Євросоюзу і є справжнім доказом поступового зшивання нашої країни з ЄС», – прокоментувала Ольга Стефанішина

???? Нагадаємо, в квітні 2021 року під час онлайн-зустрічі Ольга Стефанішина, Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, та Вєра Юрова, Віце-президент Європейської комісії з питань цінностей та прозорості, домовилися про початок спільної роботи над сумісністю українського та європейського Цифрового сертифікату про імунітет від COVID-19 (Digital Green Certificate).

Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство охорони здоров'я України, НСЗУ Національна служба здоров'я України, EU4DigitalUA Програма EGAP , European Union in Ukraine

#StrongerTogether #UAtoEU

Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine