У ПОЛТАВІ ПІДНЯЛИ НАЙБІЛЬШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ПРАПОР В ОБЛАСТІ

  • 1569

У Полтаві 23 серпня, в День Державного Прапора України, замайорів найбільший синьо-жовтий стяг в області.

«Висота флагштока становить 50 метрів, а розмір полотнища – 12 на 8 метрів. Символічно, що прапор встановлений у сквері пам'яті Героїв України, на місці колишнього пам'ятника Леніну. Ми не тільки встановили щоглу, а й реконструювали сквер. Основа прапора має вигляд козацького хреста з синьо-жовтою підсвіткою вночі», – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синегубов.

Найбільший синьо-жовтий стяг на Полтавщині піднімали синхронно з іншими обласними центрами. Участь у церемонії взяли керівництво обласної державної адміністрації та обласної ради, керівники структурних підрозділів.

Урочистості розпочалися  з відеотрансляції звернення Президента України Володимира Зеленського, який брав участь у піднятті Державного Прапора в Черкаській області. Безпосередньо у сквері пам'яті Героїв України Полтавський академічний симфонічний оркестр виконав увертюру до опери Миколи Лисенка «Тарас Бульба», а Народний артист України Василь Голуб в образі українського гетьмана декламував твір Олександра Олеся «Український прапор».

Також учасники та гості церемонії мали змогу спостерігати за військовим ритуалом Почесної варти курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. На завершення вертолітна ланка 18 окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського пролетіла над сквером пам’яті Героїв України.

Встановлення найбільшого синьо-жовтого прапора в області – ініціатива Полтавської ОДА, яка підтримана програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Під синьо-жовтим прапором українці виборювали свою незалежність, об’єднувалися заради свого майбутнього. І продовжують робити це сьогодні. Наш прапор – символ пройденого нами шляху. Символ свободи й державності. Вітаю всіх із Днем Державного Прапора України! Мирного неба!», – наголосив Олег Синєгубов.

 

У Полтаві, поблизу найбільшого синьо-жовтого прапора, створять Меморіал захисникам незалежності України –  Олег Синєгубов

 

У полтавському сквері пам’яті Героїв України спорудять Меморіал захисникам незалежності України. Його центральним елементом стане найбільший в області прапор України, який вперше урочисто підняли 23 серпня. 

«Саме тут, у сквері пам’яті Героїв України, поряд з найбільшим прапором, ми плануємо спорудити Меморіал захисникам незалежності України. Це наше спільне рішення та бачення разом із ветеранами війни, їхніми батьками та рідними. Проведемо конкурс на спорудження Меморіалу, зараз тривають обговорення умов і порядку проведення цього конкурсу. Прапор стане центральним елементом майбутнього Меморіалу», – наголосив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов під час під час церемонії підняття Державного Прапора в Полтаві.

Висота флагштока становить 50 метрів, а розмір полотнища – 12 на 8 метрів. Реалізація проєкту стала можливою за ініціативи Полтавської ОДА в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».Фото без опису