ВІДКРИТО ПАМ’ЯТНИЙ БАНЕР ЗАГИБЛИМ ЗЕМЛЯКАМ

  • 1046

Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати героїчні сторінки, коли за нашу країну проливали кров патріоти.  Бо хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

23 серпня біля Лохвицького міського будинку культури відбулася церемонія відкриття пам’ятного банера нашим землякам, які загинули, захищаючи територіальну цілісність  і незалежність рідної землі. Символічно, що я подія відбулася тоді, коли вся Україна святкувала два найголовніших державних свята – День Державного Прапора та День Незалежності України.

Історія і сучасність України, українського народу – це справа людей, які віддали всі свої сили і життя для добра українського народу – його свободи і державності, могутності і процвітання та були вірними своїй ідеї до останнього подиху.

Сьогодні на нашу рідну землю прийшло нове лихо – біль утрат у зоні операції об’єднаних сил. Вже вісім років ми не можемо спати спокійно, бо гинуть найкращі українці, цвіт нації.  Серед них наші земляки, які не задумуючись  пішли боронити кордони держави. Вони обіцяли повернутися, бо не могли не піти. Та доля розсудила інакше…

Безсумнівно, мине зовсім небагато часу і про захисників нашої держави писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на прикладах беззавітного служіння Батьківщині, беззаперечного  виконання  священного обов’язку  – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба, – виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони справжні герої, які у нерівному двобої протиставили свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни, яку ототожнювали зі своїм рідним краєм, найдорожчими людьми. І саме за це їм людська вдячність і низький уклін.

Хвилиною мовчання мешканці Лохвицької громади вшанували світлу пам'ять захисників незалежності та територіальної цілісності України.

Дещицею щирої людської вдячності стали квіти, які учасники зібрання на чолі з Лохвицьким міським головою В.І. Радьком поклали до підніжжя пам’ятного знаку загиблим воїнам-учасникам бойових дій в зоні проведення АТО. Фото без опису