ПОЧЕСНУ ГРОМАДЯНКУ М. ЛОХВИЦЯ Н.І. ЗАХАРЧЕНКО НАГОРОДЖЕНО МЕДАЛЛЮ «30 РОКІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ»

  • 316

З нагоди відзначення 30-річчя Незалежності України  ветерану державної служби та місцевого самоврядування Лохвиччини Надії Іванівні Захарченко вручено ювілейну медаль.  

У вівторок, 24 серпня, з цією приємною місією вдома у Почесної громадянки міста Лохвиця побували Лохвицький міський голова Віктор Радько та секретар міської ради Тетяна Даценко. До нагороди державної додалися ще щирі привітання та подарунки від громади на честь 80-річчя Надії Іванівни, яке вона відзначала саме цього дня – 24 серпня!

Народившись у м. Прилуки у 1940 році, у 1941-му вона стала жителькою м. Лохвиця. Закінчила Лохвицьку середню школу №1. З 1963 по 1969 рік навчалася в Полтавському педагогічному  інституті ім. Короленка по спеціальності  учитель біології та хімії.

Трудовий шлях Надії Іванівни розпочався ще у 1959 році в Луценківській середній школі Лохвицького району. З 1963 по 1965 рік працювала з молоддю, з 1965 по 1971 рік  – на посаді вчителя в Лохвицькій середній школі №1. З 1971 року працювала секретарем виконкому Лохвицької міської ради, а в березні 1979 року була обрана головою виконкому Лохвицької міської ради. Досконало знаючи форми  і методи роботи органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, докладаючи всі можливі зусилля, впродовж шести років на чолі Лохвиці Надія Іванівна ефективно працювала над розвитком соціальної та інженерно-технічної інфраструктури міста. Після складення в 1985 році повноважень  голови міста Надія Іванівна протягом 5 років працювала на посаді завідуючої оргвідділом Лохвицького райвиконкому, заступником голови Лохвицького райвиконкому. З 1990 року ще п’ять років віддала роботі на посаді завідуючої відділом культури. В подальшому до 2000 року Надія Іванівна Захарченко успішно та ефективно працювала на посадах завідуючої оргвідділом райдержадміністрації, заступником керівника секретаріату – завідуючою оргвідділом.

У 2014 році за плідну господарську та громадську діяльність, вагомий особистий внесок  у справу розвитку місцевого самоврядування, соціальної та інженерно-технічної інфраструктур міста Лохвиця (будівництво масиву двоповерхових багатоквартирних будинків по колишньому провулку 60-річчя Жовтня (нині вулиця Дружби), будівництво водогінної мережі,  газифікацію квартальних та відомчих котелень, будівництво теплотраси до установ та закладів у центрі міста, асфальтування вулиць першій в історії міста жінці на посаді голови виконкому Лохвицької міської ради присвоєно звання «Почесна громадянка міста Лохвиця».

Нині, на заслуженому відпочинку зігріта теплом родини, Надія Іванівна Захарченко має активну життєву позицію, щиро вболіває за долю міста та громади. Тож з роси і води Вам, шановна ювілярко! Многія і благії літа!Фото без опису