ЛОХВИЧАНИ ВІДЗНАЧИЛИ 30-Й ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ КРАЇНИ

  • 693

Разом з усією Україною 24 серпня 2021 року мешканці міста Лохвиця відзначали величне державне свято – 30-у річницю Незалежності. Цього прекрасного святкового дня Лохвиця  буяла  квітами, прапорами і посмішками. Насичена програма святкування, що відбувалося у сквері Героїв України на імпровізованій сцені міського Центру дитячої та юнацької творчості, розпочалася Маршем Єдності із символічним з’єднанням основних державних символів:  синьо-жовтого Прапора, Герба і Гімну України.

24 серпня для кожного громадянина України є днем свободи і патріотизму, уособленням нашої національної ідентичності, багатовікової культури і прагнення до волі. Ідея свободи завжди була головною опорою, яка об’єднувала всіх патріотів  і зробила можливою незалежність нашої країни.  Українці дуже добре знають справжню ціну свого суверенітету, адже боролися за нього зі зброєю в руках під час світових воєн минулого століття. І нині  український народ захищає свою незалежність заради миру, стабільності і безхмарного майбутнього своїх дітей.

Лохвичани на чолі з міським головою В.І. Радьком покладанням квітів до підніжжя пам’ятного знака «Борцям за волю України» та скорботною хвилиною мовчання вшанували пам'ять синів і доньок України, які склали голови в боротьбі за її Незалежність.

У цей час аматори сцени віддавали шану єдиній у світі, найріднішій землі патріотичними піснями та українськими таночками.

У рамках святкової програми Лохвицький міський голова В.І Радько привітав лохвичан з величним національним святом – 30-ю річницею Незалежності України, побажавши  мешканцям та гостям міста міцного здоров’я і незламного українського духу, добра і мирного неба, мудрості і глибокої віри у гідне майбутнє нашої країни та Лохвицької міської територіальної громади.

Цього року ми вперше відзначали День Незалежності однією великою громадою, у складі якої багато населених пунктів. Отож, аби познайомитися ближче, всі старостинські округи, об’єднані почуттям любові до рідного краю, презентували мальовничі композиції із природничих матеріалів «Мій краю Лохвицький – частинка України», виготовлені закладами культури громади.

30-й річниці Незалежності України були присвячені фотоконкурс «Ми – маленькі українки й україночки», конкурс читців «Моя Україна – єдина і вільна, я з нею пов’язую долю свою» та фестиваль сімейної творчості «Моя родина – творча перлина».  Переможці та призери цих конкурсів, які  прибули на свято з усіх куточків громади,  отримали грамоти,  дипломи та цінні подарунки, які їм вручив Лохвицький міський голова В.І. Радько.

Концертна програма за участю артистів-аматорів міського Будинку культури, дитячої музичної школи ім. І.О. Дунаєвського, Центру дитячої та юнацької творчості та сільських клубних закладів Лохвицької територіальної громади в честь Дня народження України завершилася запальною святковою дискотекою.Фото без опису