УЧАСТЬ У СЕЛЕКТОРНІЙ НАРАДІ

  • 731

26 серпня, під головуванням заступника голови Полтавської облдержадміністрації Катерини Рижеченко відбулось засідання Міжвідомчої координаційної ради з гендерних питань та проблем сім'ї. Учасниками зібрання були члени Міжвідомчої координаційної ради, серед яких представники правоохоронних органів, відповідальних служб області, громадськість.

У режимі відеозв'язку до наради долучились спеціалісти відділення соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради.

Проблема насилля в сім'ї на сьогодні є досить актуальною. Від наслідків домашнього насилля страждає не лише потерпіла особа, а й вся родина, особливо діти, які зростають в атмосфері постійної агресії та ворожості. Статистика невтішна: кожна 5 сім'я в області живе у страху перед агресором та повністю залежить від нього як морально, так і матеріально.

Наразі в області діє розгалужена мережа служб підтримки осіб постраждалих від домашнього насилля, насилля за ознакою статі: 12 центрів соціальних служб, 29 центрів надання соціальних послуг, 2 центри соціально-психологічної реабілітації дітей. Також, свої послуги в області надають 28 спеціалізованих мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

За підсумками засідання Міжвідомчої координаційної ради відповідальним керівникам надано протокольні доручення до виконання. Фото без опису