Україна для боротьби з COVID-19 додатково отримає 12,8 млн доларів від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)

  • 334

Про це йдеться в Спільній заяві щодо стратегічного партнерства України та Сполучених Штатів Америки, яка була оприлюднена після зустрічі Президента України Володимир Зеленський з Президентом США Joe Biden у Білому домі.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко обговорив з USAID Ukraine - USAID Україна деталі зазначеної допомоги та всі інші проекти, що фінансуються в Україні, а також ті проекти, про які йшлося на зустрічі з представниками вищого керівництва Агентства США з міжнародного розвитку у Вашингтоні.

З квітня 2020 року USAID працює в Україні безпосередньо з медичними закладами та Міністерством охорони здоров’я для пом’якшення наслідків COVID -19.

Це робота полягає в допомозі реалізації стратегії інформування про ризики інфікування COVID-19, постачання товарів та обладнання медичним закладам, покращення інфекційного контролю, збільшення доступу до тестування та посилення ведення клінічних випадків. В рамках цих зусиль USAID допомогла розширити доступ до необхідної кисневої терапії в лікарнях у 15 областях країни.

Як зазначає міністр, також були обговорені питання підвищення рівня вакцинації від COVID-19, основні причини відмови від вакцинації та бачення Міністерства щодо нових комунікаційних кампаній з прискорення темпів вакцинації, особливо серед груп ризику.

Під час спілкування міністр охорони здоров'я поділився з колегами успіхами, які вдалось досягти в Україні реалізуючи проекти, що фінансуються за кошти Агентства США з міжнародного розвитку та належного співфінансування з державного бюджету. Це зокрема розвиток стратегічного закупівельника галузі ДП «Медзакупівлі України», оптимізація схем лікування ВІЛ-інфекції, перехід на державне фінансування профілактичних послуг, удосконалення регуляторних процедур введення в обіг лікарських засобів та інше.
За результатами зустрічі досягли угоди про негайне ініціювання розширеної підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) для посилення кампанії вакцинації проти COVID-19 та продовження партнерства США з метою збільшення можливостей медичних закупівель та подальшого розвитку системи охорони здоров’я України.Фото без опису