ПРОФІЛАКТИКА ОСІННЬОЇ ДЕПРЕСІЇ В СОСНОВОМУ ПАРКУ

  • 1041

01 вересня 2021 року учасники групи «Пізнай себе» разом з психологом відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування Центру надання соціальних послуг Оленою ГОРОШКО відвідали наш чарівний сосновий парк.

Психологом відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування Центру було проведено бесіду «Осіння депресія та як з нею боротися».

З настанням осені багато наших людей впадають в стан, який часто називають «осінньою депресією». З навколишнього пейзажу зникають яскраві фарби, погода стає холодною, і через це у людей виникає невизначено – тужливий стан, що характеризується зниженням життєвого тонусу, меланхолійним настроєм.

Існує чимало способів подолання та профілактики депресивних станів. Найбільш дієвий з них – радість спілкування з близькими та друзями. Чим більше самотньо і замкнуто живе людина, тим вища для нього небезпека впадання в нудьгу. Дружня бесіда, яка дарує позитивні емоції, служить ефективним засобом від поганого настрою.

Соснове повітря – це вірний засіб для профілактики та лікування нервових захворювань та відмінний природний антидепресант. Прогулюючись сосновим лісом, вдихаючи смолистий запах хвої і вслухаючись у її шурхіт, людина знаходить душевну рівновагу, внутрішню гармонію, відволікається від повсякденних турбот.