СУЧАСНА ЇДАЛЬНЯ ЛОХВИЦЬКОЇ ГІМНАЗІЇ №1

  • 1011

Лохвицька міська рада завершила втілення проєкту «Капітальний ремонт їдальні Лохвицької гімназії №1 по вул. Незалежності, 10 в м. Лохвиця Полтавської області»,   реалізація якого була розрахована на 2020 – 2021 роки.

Їдальня –  одне із важливих приміщень у будь-якому навчальному закладі, адже  слугує не лише для прийому їжі, а є для дітей своєрідною територією відпочинку, де має панувати затишок і комфорт.

Початок роботи осучасненої їдальні став приємним подарунком від громади для учнів і вчителів гімназії на початку нового навчального року.

2 вересня гамором, дитячим сміхом та пахощами тільки-но приготованих страв повнився простір оновленої їдальні.

Не секрет, що харчування школярів є одним з найважливіших чинників формування здорового способу життя. Тож воно має бути своєчасним та якісним,  забезпечувати не тільки збереження здоров’я, а й відновлювати фізичні та емоційні сили учнів для ефективного навчання протягом дня. А художньо і раціонально оформлений інтер’єр їдальні має слугувати позитивному життєсприйняттю дітей, приносити їм комфорт та естетичну насолоду.

Тож після проведеного капітального ремонту, на думку гімназистів і обслуговуючого персоналу, їдальню та цехи харчоблоку Лохвицької гімназії №1 просто не впізнати!  

Учнів потішили нові меблі – стільці і столи, за якими можна зручно розташуватися з друзями, опоряджені стіни та плиткова підлога, малюнок на стелі та оригінальне освітлення залу.  

Працівникам харчоблоку тепер значно полегшує роботу придбане в рамках проєкту нове технологічне обладнання. Його арсенал насправді чималий: це машини для обробки продуктів  харчування – тістоміс, картоплечистка, хліборізка, овочерізка; холодильне обладнання – шафи холодильні, скриня морозильна, обладнання  для закладів громадського харчування  – столи виробничі з поличкою, з бортиком, столи-тумби, прилавок нейтральний, стелажі для сушки,  електричні побутові прилади – марміти перших та других страв, посудомийна машина, пароконвектомат, електична плита, м’ясорубки для сирої та готової продукції, жарочна шафа,  сковорода електрична, електрокотел, кип’ятильник електричний та планетарний міксер. Для забезпечення повноцінного і здорового харчування учнів придбано 23 найменування якісного сертифікованого обладнання у кількості 40 штук.

Завдяки ремонту та встановленню нових меблів і  устаткування належного вигляду набули зал для харчування, гарячий, варильний, обробний, рибний, овочевий та мийний цехи, а також коридор та санвузол харчоблоку.

Серед масштабних робіт капітального ремонту – заміна систем опалення і водовідведення, встановлення вентиляційної системи, облицювання плиткою стін та утеплення підлоги, влаштування гіпсокартонних конструкцій, шпаклювання і фарбування стін, установка  нових дверей, монтаж підвісної стелі з влаштуванням енергоекономних світильників.

Спостерігаючи за тим, як поступово, але невпинно  їхній навчальний заклад перетворюється у школу мрії, учнівське самоврядування на чолі з президентом гімназії виявили бажання невдовзі провести святковий захід, щоб подякувати всім, хто доклав зусиль, аби шкільна їдальня стала територією учнівського комфорту.Фото без опису