«Протидія булінгу в дитячому середовищі»

  • 891

10 вересня 2021 року на базі Центру професійного розвитку педагогічних працівників Лохвицької міської ради  відбувся круглий стіл «Протидія булінгу в дитячому середовищі».

Метою даного заходу є реалізація в освітньому процесі закладів загальної середньої освіти Лохвицької та Сенчанської територіальних громад наказу МОН України  від 28.12.2019 № 1646 «Деякі питання реагування на випадки булінгу (цькуванню) та застосування заходів виховного впливу в закладах освіти»; сприяння підвищенню професійної компетентності класних керівників, заступників директорів, керівників ЗДО, методистів ЗПО, педагогічних працівників з питань запобігання булінгу та протидії насильству.

Консультант Центру ПРПП Горобець О.Г. ознайомила присутніх з нормативно-правовими документами закладів освіти щодо попередження та протидії булінгу в освітньому  середовищі. Учасники  зібрання мали можливість поспілкуватися з завідувачкою відділу соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради Богодіст О.О., провідним спеціалістом ССД виконавчого комітету Лохвицької міської ради Поповою О.М., інспектором сектору ювенальної превенції Миргородського районного відділу поліції Шагаєвою К.М., практичним психологом Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Пономаренко Т.В.

Педагогічні працівники розширили свої знання з питань взаємодії суб’єктів соціальної роботи з метою профілактики та протидії булінгу в освітньому середовищі, функціями ССД у випадку виявлення булінгу та кібербулінгу, алгоритмом дій  працівників поліції з метою врегулювання факту виявлення булінгу, правовими наслідками у разі виявлення булінгу.

У ході роботи  педагогічної спільноти вироблені рекомендації.Фото без опису