СВЯТКУВАЛА ЛОХВИЦЯ СПОРТИВНА

  • 572

День міста Лохвиця, святкування якого співпало з Днем фізичної культури і спорту України, традиційно був багатим на спортивні події. 11 та 12 вересня на території міста вирували змагання з різних видів спорту, учасниками яких були і діти,  і дорослі прихильники здорового способу життя. Завдяки гарній міській спортивній інфраструктурі вдалося задовольнити бажання всіх любителів пограти у футбол і волейбол, шахи, настільний та великий теніс.

У суботу та неділю на мультифункціональному спортивному майданчику на вулиці Героїв України на чемпіонаті міста з великого тенісу змагалися шестеро дорослих учасників. Запекла гра виявила сильніших гравців. Ними стали переможець чемпіонату Федоронько Віталій та Яременко Ігор, який посів другу переможну сходинку п’єдесталу.

Традиційний турнір з волейболу проходив 11 вересня у стінах Лохвицької  комплексної дитячо-юнацької спортивної школи. У майстерному володінні м’ячем змагалися 4 команди  волейболісток різних вікових груп. Переможцем турніру стала команда «Лохвиця» (КДЮСШ), за яку грали дівчата 2008 р.н. Друге місце посіла команда «Лубни», а третє місце виборола команда «Лохвиця» (дівчата 2009 р.н.).  

А спортивну естафету міського свята підхопили юні футболісти. Чемпіонат з футболу серед загальноосвітніх закладів громади гостинно приймав спортивний майданчик зі штучною травою на території Лохвицької ЗОШ №3. Демонструючи пристрасну гру, у футбольному герці мірялися спритністю і точністю удару по м’ячу учні трьох лохвицьких шкіл, які й розділили між собою переможне і призерські місця. Команда Лохвицької гімназії №1 стала переможцем чемпіонату, другими і третіми, відповідно, стали футбольні команди Лохвицької ЗОШ №2 та господарі поля – ЗОШ №3. Крім грамот, кубків та солодких призів кожна з шкіл отримала в подарунок від Лохвицької міської ради  футбольні і волейбольні м’ячі та тенісні ракетки, які дітям вручив Лохвицький міський голова Віктор Радько.  

Дитячий турнір з шахів, який проходив 11 вересня у стінах Лохвицького міського центру дитячої та юнацької творчості, черговий раз продемонстрував, що серед дітей є багато прихильників цієї інтелектуальної гри. 22 учасника, хлопці та дівчата, вдумливо, виважено, вивіряючи кожен хід на шаховій дошці, боролися за переможні місця. Тож серед хлопців сильнішими виявилися: Максютенко Богдан (Лохвицька гімназія №1) – І місце, Іваненко Владислав (Млинівська філія Лохвицької гімназії №1) – ІІ місце, Дерев’янко Нікіта (Лохвицька ЗОШ №2) – ІІІ місце. Серед дівчаток переможницею турніру стала Смірнова Альона (Лохвицька гімназія №1), друге місце посіла Філянська Олена (Лохвицька гімназія №1), третє – Куріптя Яніна (Лохвицька ЗОШ №3).

Опівдні 12 вересня футбольні пристрасті розгорнулися на стадіоні «Колос», де на полі зійшлися команди «Лохвиця» та «Харківці». З рахунком 1:4 перемогу здобули господарі поля – ФК «Лохвиця». Перший заступник Лохвицького міського голови Сергій Шрамко вручив команді подарунок – футбольний м’яч, а лохвичанина Віктора Хльобаса нагородив Грамотою Лохвицької міської ради за вагомий особистий внесок, популяризацію фізичної культури і спорту та піднесення спортивного іміджу міста Лохвиця.   

12 вересня 32 спортсмени стали учасниками традиційного відкритого турніру з настільного тенісу, який проходив у Лохвицькій комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі. Продемонструвавши блискучу витримку та безкомпромісну боротьбу,  переможцями та призерами змагань стали лохвичани: Крук Ельвіра – I місце, Коробка Софія – II місце (серед дівчат 2009 р.н. і молодших);   Кузьменко Денис – I місце, Парубок Назар – II місце (серед юнаків 2009 р. н. і молодших); Бєлова Анастасія – I місце, Волторніст Єлизавета – III місце (серед дівчат 2006 – 2008 р.н.); Пільгай Богдан – I місце, Колісник Артем – III місце (серед юнаків 2006 – 2008 р.н.); Гармаш Надія  – I місце (серед жінок).

Лохвицька міська рада віддячила всіх спортсменів за участь у спортивних заходах, присвячених  Дню міста Лохвиця – 2021 грамотами, кубками, медалями, подарунками та солодощами. 

Тож від імені всіх мешканців міста Лохвиця вітаємо спортсменів з перемогою, бажаємо ніколи в собі не сумніватися та постійно прагнути до перемог і високих нагород в житті!Фото без опису