Уряд вніс в Раду законопроєкт про кримінальну відповідальність за підробку документів про щеплення — проєкт Закону

  • 403

Фото без опису?? Уряд вніс в Раду законопроєкт про кримінальну відповідальність за підробку документів про щеплення — проєкт Закону
Сьогодні Уряд схвалив розроблений фахівцями МОЗ проєкт Закону України "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підроблення документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень”. Законопроєкт поданий на реєстрацію до Верховної ради України.

Детальніше на сайті: https://cutt.ly/BEjOvSH
?? МОЗ затвердить перелік професій, яким обов’язково треба мати щеплення від COVID-19
До нього включать працівників закладів освіти, працівників центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також працівників місцевих державних адміністрацій.
Детальніше на сайті: https://cutt.ly/TEjOQP2
?? Початкову школу та дитячі садочки не закриватимуть
Уряд вважає доцільним дозволити працювати дитячим садочкам та школам за будь-якого рівня епіднебезпеки. Ці діти потребують безпосереднього контакту з вихователем чи викладачем.
Детальніше на сайті: https://cutt.ly/xEjOYfY
?? Регіони зможуть швидше та ефективніше розгортати нові лікарні для реагування на хвилю COVID-19
Відповідно до змін до постанови № 331, якщо ліжковий фонд відділень чи палат з можливістю проводити кисневу терапію закладів охорони здоров’я, що працюють із ковідними хворими, буде заповнений більш ніж на 50%, до переліку буде додаватися наступний такий заклад у межах регіону. Раніше така можливість передбачалася лише за умови 50% зайнятості саме ліжок відділень чи палат інтенсивної терапії.
Детальніше на сайті: https://cutt.ly/qEjOGDx
?? Уряд врегулював дистанційну торгівлю ліками
У Міністерстві охорони здоров’я уточнили правила з електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами та їх доставки кінцевому споживачу.
Детальніше на сайті: https://cutt.ly/MEjOSD6