#StopCOVID19

  • 629

На жаль, захворюваність на коронавірус зростає. Нагадуємо, яку допомогу пацієнт із підозрою або підтвердженим COVID-19 може отримати безоплатно за Програмою медичних гарантій.Фото без опису
???? Первинну медичну та амбулаторно-поліклінічну допомогу ????????????

? Пацієнтів із легкою та середньої тяжкості формами захворювання, які не мають показань до госпіталізації, рекомендовано лікувати в амбулаторних умовах під наглядом сімейного лікаря.
? Рішення стосовно лікування в амбулаторних умовах приймає лікар з надання первинної медичної допомоги. Після клінічної оцінки стану пацієнта та оцінки безпеки його домашнього середовища.
? При лікуванні в домашніх умовах пацієнта не залишають напризволяще. Його стан контролюють медичні працівники центру надання первинної медичної допомоги. Але спосіб контролю обирається лікарем індивідуально.
? З підозрою на COVID-19 до найближчого центру надання первинної медичної допомоги може звернутися пацієнт без декларації. У разі необхідності він отримає консультацію сімейного лікаря, терапевта або педіатра, а також тест на визначення антигену SARS-CoV-2.
Але для подальшого отримання повного обсягу медичних послуг первинної медичної допомоги треба укласти декларацію з лікарем. Адже саме декларація надає доступ до безоплатних послуг програми медичних гарантій.
???? Екстрену медичну допомогу ????
? Диспетчер екстреної медичної допомоги при зверненні пацієнта проводить відповідне опитування та визначає доцільність виїзду бригади.
? Якщо під час опитування відсутні ?покази до виїзду бригади, то пацієнту надаються відповідні рекомендації.
? Якщо наявні ? покази до виїзду бригади до пацієнтів із підозрою на COVID-19, бригада проводить обстеження, встановлює попередній діагноз та ступінь важкості захворювання. Також лікарі ЕМД після огляду оцінюють необхідність госпіталізації.
? Пацієнтам, які не мають показань до госпіталізації, надаються поради по самоізоляції та звернення до сімейного лікаря. Пацієнтів, у яких наявні покази до госпіталізації, бригада ЕМД транспортує у визначений у регіоні заклад для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою.
? Звертаємо увагу, що екстрена медична допомога надається у випадку невідкладного стану і не замінює консультації або огляду лікаря первинної ланки.
???? Стаціонарну медичну допомогу ‍????
В безоплатний пакет послуг лікування пацієнтів із COVID-19 включено:
? первинний огляд та тестування на COVID-19;
? необхідні інструментальні та лабораторні дослідження, такі як розгорнутий клінічний аналіз крові, біохімічний аналіз крові, коагуляційний гемостаз, глюкоза, бактеріологічні та інші;
? медична допомога відповідно до галузевих стандартів;
? киснева підтримка, інтенсивна терапія та підключення до апаратів ШВЛ та ЕКМО;
? медикаментозна терапія та знеболення за потреби. Усі ліки, передбачені національним протоколом лікування COVID-19 та Національним переліком лікарських засобів, включені до тарифу, за яким НСЗУ оплачує послуги медичних закладів;
? моніторинг та корекція лікувальних заходів залежно від супутніх патологічних станів;
? забезпечення цілодобового лікарського та медсестринського догляду.
Щоб убезпечити себе від важкого перебігу хвороби, необхідно вакцинуватись від COVID. Вакцинація - безоплатна.
«100% життя» - Мережа ЛЖВ Проект USAID HealthLink
#USAIDsupport #HealthLinkSUPPORT