ДО 80-Х РОКОВИН ТРАГЕДІЇ БАБИНОГО ЯРУ

  • 471

До 80-х роковин трагедії Бабиного Яру 29 та 30 вересня 2021 року в закладах загальної середньої освіти Лохвицької міської територіальної громади  пройшли Уроки пам’яті, просвітницькі та жалобні заходи.  

29 вересня учні шкіл громади долучилися до Національного уроку пам’яті, який сприяв формуванню стійкого негативного ставлення  підростаючого покоління до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя.

Під час німецької окупації Києва в 1941–1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів фашистами мирного населення за етнічною ознакою, військовополонених, підпільників, порушників комендантської години. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941 році в урочищі на північно-західній околиці Києва розстріляли майже

34 000 осіб єврейської національності.  

Розповісти про звірства нацистів дітям – завдання не з легких.  Дітям важко повірити в правдивість цифр про кількість жертв нацистів. Учителі використовували  архівні фото та відеоматеріали.

Також у ці дні у школах громади пройшли тематичні  уроки історії та вісники, інформаційні години та години спілкування, перегляди відеофільмів на тему Голокосту.  У шкільних бібліотеках проведено бібліотечні уроки, літературні виставки та вікторини.   

Було організовано роботу шкільних пошукових загонів стосовно жертв Голокосту, які загинули на території колишнього Лохвицького району під час Другої світової війни, для увічнення пам’яті про криваві події, яким не повинно бути місця в історії українського народу.  Фото без опису