Про перерахунок пенсій 75-річним громадянам

  • 1000

Відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 року №849 Головним управлінням Пенсійного фонду України в Полтавській області з 1 жовтня 2021 року проведений перерахунок пенсій громадянам, яким виповнилося 75 років.

Таким чином, 75-річним громадянам, у яких розмір пенсій (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством) не досягає розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2020 рік (10340,35 грн), встановлюється щомісячна компенсаційна виплата в розмірі до 400 гривень у межах зазначеного розміру. Виплата зазначеної суми буде здійснюватись щомісяця до досягнення громадянами 80-річного віку.

У разі, коли після встановлення виплати, про яку йшлося вище, з урахуванням всіх надбавок і доплат сума пенсії не досягає 2500 гривень, людині надається доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру. При цьому такі особи мають отримувати пенсію відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» незалежно від виду пенсії та мати відповідний страховий стаж (чоловіки – 25 років, жінки - 20 років).

Перерахунок відбувся за матеріалами пенсійних справ, а тому громадянам не потрібно звертатися до сервісних центрів Фонду.

У результаті перерахунків на Полтавщині підвищені пенсії у нинішньому місяці отримають майже 36 тисяч пенсіонерів, які досягли 75-річного віку.Фото без опису

 

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області