ЕКОБУС У ЛОХВИЦЬКІЙ ГРОМАДІ

  • 556

У рамках обласної програми «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2019–2021 роки» комунальним автотранспортним підприємством Полтавської обласної ради за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища придбано спеціальний мікроавтобус – Екобус. У межах співпраці між територіальним громадами і Полтавською обласної радою цей спеціально обладнаний автомобіль використовується для збору та перевезення небезпечних побутових відходів, зокрема відпрацьованих батарейок, люмінесцентних ламп та ртутних термометрів.  

«Україна без сміття» – саме під такою назвою у Лохвицькій міській територіальній громаді за сприяння Полтавської обласної ради з 3 серпня по 15 вересня  2021 року пройшла екологічна акція роздільного збору сміття, організатором якої виступив відділ містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва виконкому Лохвицької міської ради.

У ході  екоакції  було організовано три тимчасових пункти прийому небезпечних відходів – у приміщеннях міської ради та Центру надання соціальних  послуг,  де  тривав постійний збір відпрацьованих і пошкоджених батарейок.

Приємно, що багато мешканців громади та підприємців виявили свою небайдужість до проблеми захисту довкілля та знайшли час, аби скористатися послугами пунктів прийому небезпечних відходів. Щира дяка всім і кожному, хто таким чином продемонстрував свою особисту  відповідальність та екологічну грамотність!

Спільними зусиллями мешканців громади було зібрано 92,3 кг відпрацьованих елементів живлення (батарейок), 1562 відпрацьованих і зіпсованих люмінесцентних ламп, які раніше освітлювали підприємства, організації та навчальні заклади громади.

З метою централізованого вивозу небезпечних відходів та їх подальшої здачі на утилізацію спеціалізованим підприємствам,   Екобус,  що курсує громадами Полтавщини, побував і на території Лохвицької громади.

Після першої вдалої спроби екологічну акцію «Україна без сміття» на теренах нашої громади  вирішено зробити традиційною,  аби всі бажаючі мешканці мали змогу дбати про захист довкілля,  цивілізовано позбуваючись небезпечних відходів.