СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ-РЕАБІЛІТОЛОГІВ

  • 973

21.10.2021 року в Інклюзивно-ресурсному центрі Лохвицької міської ради відбувся семінар-практикум «Сучасні підходи в роботі вчителя-реабілітолога (інструктора з ЛФК) з дітьми з особливими освітніми потребами», в якому взяли участь корекційні педагоги з лікувальної фізичної культури та ритміки Лохвицької, Заводської та Сенчанської ТГ.

Мета семінару – розвиток професійної компетентності корекційних педагогів, а саме вчителів-реабілітологів та підвищення рівня обізнаності з питань використання сучасних форм і методів для корекції фізичного розвитку в освітньому процесі для дітей з ООП.

Про особливості професійної діяльності вчителя-реабілітолога в інклюзивному освітньому просторі та сучасні форми і методи корекції фізичного розвитку дітей з ООП, а також напрямки роботи вчителя- реабілітолога та його функцій як корекційного педагога та учасника команди психолого-педагогічного супроводу розповіла вчитель-реабілітолог Світлана Андріївна Солонуха. Світлана Андріївна в ході семінару практично презентувала роботу з тренажером «Мастер-плюс» та «Сквізер».

Тетяна Миколаївна Одношевна розповіла про важливість логопедичної ритміки та її компонентів, як засобу корекції порушень фізичного розвитку у дітей з ООП. Наголосила, що логоритміка є однією із форм своєрідної терапії на основі використання зв’язку слова, музики і руху, засобом впливу у комплексі методик навчання, виховання і лікування.

Аліна Миколаївна Панасенко практично ознайомила з розвитком дрібної моторики та кінезіологією, як наукою про розвиток головного мозку, мовленнєвих та розумових здібностей і фізичного здоров'я через певні рухові вправи.

Психолог Тетяна Анатоліївна Пономаренко показала практичне застосування релаксаційних вправ для зняття емоційної та фізичної напруги.

Фото без опису